• Hoofdgerechten

Gevulde Aardappels Moussaka - Een heerlijk recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Gevulde Aardappels Moussaka is een heerlijk recept dat door de Nederlandse chef Anna Meyer is bedacht. Het is een lekker en gezond gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een combinatie van aardappels, gehakt, kaas en een heerlijke saus. Volg de stap-voor-stap instructies en geniet van een heerlijke maaltijd.

Gevulde aardappels moussaka

Ingrediënten

  • 500 gram aardappels
  • 500 gram gehakt
  • 200 gram geraspte kaas
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel basilicum
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 200 ml kookroom

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Schil de aardappels en kook ze in een pan met water en een snufje zout. Kook de aardappels in ongeveer 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en laat ze afkoelen.

Gevulde Aardappels Moussaka is een heerlijk recept van Anna Meyer. Het is een heerlijke combinatie van aardappelen, gehakt, tomaten, uien en kaas. Het is een eenvoudig recept dat je in een paar stappen kunt bereiden. Het is een heerlijke maaltijd die je met je gezin kunt delen. Probeer het eens en je zult versteld staan van de smaak!

Als je op zoek bent naar een ander lekker recept, probeer dan eens kip in bladerdeeg boursin of kipfilet grillen hoe lang . Beide zijn heerlijke gerechten die je met je gezin kunt delen.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui en knoflook. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt rul. Voeg de tomatenpuree, oregano, basilicum, paprikapoeder, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar. Voeg de kookroom toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

Vet een ovenschaal in en leg hierin de aardappels. Verdeel het gehaktmengsel over de aardappels en strooi de geraspte kaas erover. Zet de ovenschaal in de oven en bak de Gevulde Aardappels Moussaka in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin.

Kooktips

  • Gebruik voor dit recept verse kruiden, deze geven meer smaak aan het gerecht.
  • Vervang de kookroom door kwark of yoghurt voor een lichtere variant.
  • Vervang het gehakt door vegetarisch gehakt voor een vegetarische variant.

Kooktijd

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 25 minuten

Conclusie

Gevulde Aardappels Moussaka is een heerlijk en gezond gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Volg de stap-voor-stap instructies en geniet van een heerlijke maaltijd. Probeer ook eens andere varianten van dit recept, zoals de vegetarische variant of de variant met kwark of yoghurt. Eet smakelijk!

Gevulde aardappel moussaka

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok.