• Bakrecepten

Brood Bakken - Basisrecept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Brood bakken is een kunst die veel mensen graag willen leren. Met de juiste ingrediënten en de juiste technieken kun je een heerlijk brood bakken. In dit artikel geven we je een basisrecept van Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok, waarmee je een heerlijk brood kunt bakken.

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels suiker
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels gist
  • 300 ml lauw water

Bereidingswijze

Meng de bloem, zout, suiker en olie in een kom. Voeg de gist toe en meng het geheel goed. Voeg dan het lauwe water toe en kneed het deeg goed. Kneed het deeg tot het een soepel en elastisch deeg is. Laat het deeg dan een uur rusten in een kom met een theedoek eroverheen.

Anna Meyer heeft een basisrecept voor het bakken van brood. Het is een eenvoudig recept dat iedereen kan maken. Het is een lekker en gezond brood dat je kunt eten als ontbijt, lunch of als snack. Probeer het recept en geniet van het heerlijke brood!

Wil je meer lekkere recepten? Probeer dan ook eens het rocky road recept ah of de salade met burrata en vijgen .

Bakken

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Neem het deeg uit de kom en kneed het nog een keer goed. Vorm het deeg tot een bal en leg het op een met bloem bestoven bakplaat. Bak het brood vervolgens in de oven gedurende 25-30 minuten. Controleer of het brood gaar is door erin te prikken met een satéprikker. Als de satéprikker er schoon uitkomt, is het brood gaar.

Tips

  • Gebruik lauw water voor het deeg. Te warm water kan de gist doen verzuren.
  • Kneed het deeg goed, zodat het luchtig en elastisch wordt.
  • Laat het deeg rusten zodat het goed kan rijzen.
  • Controleer of het brood gaar is door erin te prikken met een satéprikker.

Conclusie

Met dit basisrecept van Anna Meyer kun je een heerlijk brood bakken. Gebruik de juiste ingrediënten en de juiste technieken en je kunt een heerlijk brood bakken. Vergeet niet om het deeg goed te kneden en het deeg rustig te laten rijzen. Controleer of het brood gaar is door erin te prikken met een satéprikker. Als de satéprikker er schoon uitkomt, is het brood gaar. Veel succes met het bakken van brood!

 Brood bakken - basisrecept

Meer informatie over brood bakken vind je op de volgende websites: BBC Good Food en The Spruce Eats .