• Hapjes en snacks

Bladerdeegbroodjes met Pizza Vulling - Recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Deze heerlijke bladerdeegbroodjes met pizza vulling zijn een eenvoudig en lekker recept dat iedereen kan maken. Volg het recept van Anna Meyer en je hebt binnen een mum van tijd een heerlijk gerecht op tafel.

Bladerdeegbroodjes met pizza vulling

Ingrediënten

  • 1 pakje bladerdeeg
  • 200 gram gehakt
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel basilicum
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 50 gram geraspte kaas
  • 50 gram gesneden ham
  • 50 gram gesneden salami
  • 50 gram gesneden champignons
  • 50 gram gesneden paprika
  • 50 gram gesneden ui
  • 50 gram gesneden tomaat
  • 50 gram gesneden olijven
  • 1 ei, losgeklopt

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bak het gehakt in een koekenpan met de ui, knoflook, tomatenpuree, oregano, basilicum en paprikapoeder. Voeg de olijfolie toe en bak het gehaktmengsel nog een paar minuten. Laat het gehaktmengsel afkoelen.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor Bladerdeegbroodjes met Pizza Vulling. Deze broodjes zijn een lekkere snack of lunch en zijn gemakkelijk te maken. Je kunt de broodjes ook invriezen en later opwarmen. Probeer ook eens griekse soep met gehaktballetjes of recept met boerenkool en pasta .

Rol het bladerdeeg uit en snijd het in 8 stukken. Verdeel het gehaktmengsel over de 8 stukken bladerdeeg. Verdeel vervolgens de kaas, ham, salami, champignons, paprika, ui, tomaat en olijven over de 8 stukken bladerdeeg. Bestrijk de randen van de bladerdeeg met het losgeklopte ei.

Vouw de bladerdeegbroodjes dicht en druk de randen goed aan. Bestrijk de broodjes met het losgeklopte ei. Bak de broodjes in de oven gedurende 20-25 minuten, of totdat ze goudbruin zijn.

Kooktijd

Kooktijd: 20-25 minuten

Kooktips

  • Je kunt de bladerdeegbroodjes ook in de airfryer bakken. Bak ze dan gedurende 10-15 minuten op 180 graden Celsius.
  • Je kunt de bladerdeegbroodjes ook invriezen. Laat ze dan eerst afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte verpakking.
  • Je kunt de bladerdeegbroodjes ook met andere vullingen maken. Probeer bijvoorbeeld eens een kaas-ui vulling of een gehakt-groente vulling.

Conclusie

Deze heerlijke bladerdeegbroodjes met pizza vulling zijn een eenvoudig en lekker recept dat iedereen kan maken. Volg het recept van Anna Meyer en je hebt binnen een mum van tijd een heerlijk gerecht op tafel. Probeer ook eens andere vullingen en maak er een lekker feestmaal van!

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok.