• Hoofdgerechten

Gevulde Tomaten - Een Heerlijk Recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Gevulde tomaten zijn een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk kunt maken. Het is een gezonde en smakelijke optie voor een lunch of diner. In dit recept van Anna Meyer leer je hoe je deze gevulde tomaten kunt maken. Volg de stappen en geniet van deze smakelijke maaltijd.

Gevulde tomaten

Ingrediënten

  • 4 grote tomaten
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper
  • 1/2 kopje rijst
  • 1/2 kopje gekookte linzen
  • 1/2 kopje geraspte kaas

Instructies

Stap 1: Bereid de tomaten

Verwarm de oven voor op 350°F (175°C). Snijd de bovenkant van de tomaten af en verwijder het vruchtvlees. Leg de tomaten in een ovenschaal en zet ze 15 minuten in de oven. Haal de tomaten uit de oven en laat ze afkoelen.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor gevulde tomaten. Deze tomaten zijn gevuld met een mengsel van gehakt, ui, knoflook, kruiden en kaas. Het is een eenvoudig en lekker recept dat iedereen kan maken. Probeer het vandaag nog!

Als je op zoek bent naar andere lekkere recepten, probeer dan eens de poke bowl met noedels of ijs maken zonder ei . Geniet van deze heerlijke recepten!

Stap 2: Bereid de vulling

Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2-3 minuten. Voeg de oregano, basilicum, peterselie, zout en peper toe en bak nog 1 minuut. Voeg de rijst, linzen en 1/4 kopje water toe en breng aan de kook. Laat het mengsel 5 minuten koken, of tot de rijst gaar is. Voeg de kaas toe en roer tot de kaas gesmolten is.

Stap 3: Vul de tomaten

Vul de tomaten met het rijstmengsel. Bestrooi met de resterende kaas. Zet de tomaten terug in de oven en bak 15-20 minuten, of tot de tomaten gaar zijn en de kaas goudbruin is.

Tips

  • Je kunt de tomaten ook in de magnetron bereiden. Verwarm ze 5 minuten op hoog vuur.
  • Je kunt de tomaten ook met andere ingrediënten vullen, zoals gehakt, groenten of kaas.
  • Je kunt de tomaten ook met een kruidenboter of een tomatensaus bedekken.

Conclusie

Gevulde tomaten zijn een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk kunt maken. Volg de stappen in dit recept van Anna Meyer en geniet van deze smakelijke maaltijd. Je kunt de tomaten ook met andere ingrediënten vullen en bedekken met een kruidenboter of tomatensaus. Probeer het recept en geniet van deze heerlijke maaltijd!

gevulde tomaten www.leukerecepten.nl

Bronnen: The Spruce Eats , All Recipes