• Hoofdgerechten

Ovenschotel met Gehakt en Bladerdeeg - Een Heerlijke Recept

Ingrediëntcalculator

Als je op zoek bent naar een heerlijk recept voor een ovenschotel met gehakt en bladerdeeg, dan ben je hier aan het juiste adres. Chef Anna Meyer deelt haar stap-voor-stap instructies voor een heerlijke maaltijd. Volg deze instructies en geniet van een heerlijke ovenschotel met gehakt en bladerdeeg.

Ovenschotel met gehakt en bladerdeeg

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel basilicum
  • 1 blikje champignons, in plakjes
  • 1 blikje maïs
  • 1 blikje erwten
  • 2 plakjes bladerdeeg
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels melk
  • 2 eetlepels geraspte kaas

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bak het gehakt samen met de ui en knoflook in een koekenpan. Voeg de tomatenblokjes, paprikapoeder, oregano en basilicum toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken. Voeg de champignons, maïs en erwten toe en laat het geheel nog 5 minuten koken.

Ovenschotel met gehakt en bladerdeeg is een heerlijk recept dat iedereen kan maken. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een handomdraai klaar hebt. Het is een lekker en gezond alternatief voor de traditionele ovenschotel. Het is een gerecht dat je met veel verschillende ingrediënten kunt maken, zoals groenten, kaas, kruiden en gehakt. Je kunt het ook combineren met andere gerechten zoals pasta courgette aubergine mozzarella of kipschnitzel in de airfryer .

Het is een gerecht dat je gemakkelijk kunt maken en dat je in een handomdraai klaar hebt. Het is een heerlijk gerecht dat je met veel verschillende ingrediënten kunt maken. Je kunt het ook combineren met andere gerechten zoals pasta courgette aubergine mozzarella of kipschnitzel in de airfryer. Het is een heerlijk gerecht dat je met veel verschillende ingrediënten kunt maken. Probeer het eens en geniet van de heerlijke smaak van ovenschotel met gehakt en bladerdeeg!

Giet het gehaktmengsel in een ovenschaal en bedek het met de plakjes bladerdeeg. Klop de eieren met de melk en giet het over de bladerdeeg. Bestrooi met de geraspte kaas en bak de ovenschotel in de oven gedurende 25 minuten.

Kooktips

  • Vervang de tomatenblokjes door een blik tomatenpuree voor een extra smaakvolle ovenschotel.
  • Voeg wat extra kruiden toe aan het gehaktmengsel voor een extra smaakvolle ovenschotel.
  • Vervang de champignons door andere groenten zoals paprika, courgette of aubergine.

Kooktijd

De kooktijd voor deze ovenschotel met gehakt en bladerdeeg is 25 minuten.

Conclusie

Met deze stap-voor-stap instructies van chef Anna Meyer kun je een heerlijke ovenschotel met gehakt en bladerdeeg maken. Voeg wat extra kruiden toe voor een extra smaakvolle ovenschotel en geniet van een heerlijke maaltijd.

Voor meer informatie over het koken met bladerdeeg, bekijk deze Allerhande recept en deze Smulweb recept .