• Other

Toast met Zalm en Avocado Spread - Een Heerlijke Recept

Ingrediëntcalculator

Toast met zalm en avocado spread is een heerlijk en eenvoudig recept dat je in slechts 15 minuten klaar hebt. Het is een perfecte lunch of avondmaaltijd voor als je geen zin hebt om veel tijd te besteden aan het koken. Het is ook een gezonde optie, omdat het veel voedingsstoffen bevat. Met dit recept kun je een heerlijke maaltijd maken die je hele gezin zal waarderen.

Toast met zalm en avocado spread

Ingrediënten

  • 2 sneetjes volkoren brood
  • 2 eetlepels gerookte zalm
  • 1 avocado
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper

Instructies

Begin met het maken van de avocado spread. Schil de avocado en verwijder de pit. Doe de avocado in een kom en voeg het citroensap, de olijfolie, het knoflookpoeder, het zout en de peper toe. Meng alles goed met een vork totdat je een gladde spread hebt. Zet de spread opzij.

Toast met zalm en avocado spread is een heerlijk recept dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een gezonde en smakelijke maaltijd die je gemakkelijk kunt variëren. Je kunt bijvoorbeeld de zalm vervangen door gerookte kip of tonijn. Of je kunt de avocado spread vervangen door een andere smaakvolle spread. Probeer ook eens gebakken bloemkool met kip of asperges met witte wijnsaus .

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Leg de sneetjes brood op een bakplaat en bak ze in de oven gedurende 5-7 minuten, of totdat ze goudbruin zijn. Haal de toast uit de oven en leg de gerookte zalm erop. Verdeel de avocado spread over de toast en serveer.

Kooktips

  • Je kunt de avocado spread ook maken met een staafmixer of een keukenmachine.
  • Je kunt de toast ook in een broodrooster maken.
  • Je kunt de toast ook met andere ingrediënten toppen, zoals komkommer, tomaat of kaas.

CookTime

Het klaarmaken van deze toast met zalm en avocado spread duurt ongeveer 15 minuten.

Conclusie

Toast met zalm en avocado spread is een heerlijk en eenvoudig recept dat je in slechts 15 minuten klaar hebt. Het is een perfecte lunch of avondmaaltijd voor als je geen zin hebt om veel tijd te besteden aan het koken. Probeer het recept vandaag nog en geniet van de heerlijke smaak!

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok.