• Hoofdgerechten

Aardappel Spinazie Schotel - Een Heerlijke Recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Als je op zoek bent naar een eenvoudig en lekker recept dat je in slechts 30 minuten klaar hebt, dan is deze aardappel spinazie schotel precies wat je zoekt. Deze heerlijke schotel is een recept van de Nederlandse chef-kok Anna Meyer. Met slechts een paar ingrediënten en een paar eenvoudige stappen kun je deze heerlijke schotel maken. Lees hieronder hoe je deze aardappel spinazie schotel kunt maken.

Aardappel spinazie schotel

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 200 gram spinazie, gewassen en fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 1/2 theelepel tijm
  • 1/2 theelepel oregano
  • 1/2 theelepel basilicum
  • 1/2 theelepel rozemarijn
  • 1/2 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel gedroogde chilipeper
  • 1/2 theelepel gedroogde ui
  • 1/2 theelepel gedroogde knoflook
  • 1/2 theelepel gedroogde peterselie
  • 1/2 theelepel gedroogde selderij
  • 1/2 theelepel gedroogde tijm
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel gedroogde basilicum
  • 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 1/2 theelepel gedroogde komijn
  • 1/2 theelepel gedroogde kurkuma
  • 1/2 theelepel gedroogde chilipeper
  • 1/2 kopje water
  • 1/4 kopje olijfolie
  • 1/4 kopje geraspte kaas

Instructies

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de aardappelblokjes toe en bak ze ongeveer 5 minuten, of tot ze lichtbruin zijn. Voeg de knoflook, paprikapoeder, zout, peper, tijm, oregano, basilicum, rozemarijn, komijn, kurkuma, chilipeper, gedroogde ui, gedroogde knoflook, gedroogde peterselie, gedroogde selderij, gedroogde tijm, gedroogde oregano, gedroogde basilicum, gedroogde rozemarijn, gedroogde komijn, gedroogde kurkuma en gedroogde chilipeper toe en bak nog eens 2 minuten. Voeg de spinazie toe en bak nog eens 2 minuten. Voeg het water toe en laat het mengsel 5 minuten koken. Verdeel het mengsel over een ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover. Bak de schotel in de oven gedurende 15 minuten, of tot de kaas goudbruin is.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor Aardappel Spinazie Schotel. Deze schotel is een perfecte combinatie van aardappelen, spinazie, knoflook en uien. Het is een eenvoudig en gezond recept dat iedereen kan maken. Probeer het vandaag nog!

Als je op zoek bent naar andere lekkere recepten, probeer dan eens de chinese kool salade met paprika of de zoete aardappel met chorizo . Geniet van deze heerlijke recepten van Anna Meyer!

Tips

  • Je kunt de schotel ook maken met andere groenten zoals courgette, paprika of aubergine.
  • Je kunt ook andere kruiden gebruiken zoals kerrie, koriander of komijn.
  • Je kunt ook andere kaassoorten gebruiken zoals Parmezaanse kaas of geitenkaas.

CookTime

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten

Conclusie

Deze heerlijke aardappel spinazie schotel is een eenvoudig en lekker recept dat je in slechts 30 minuten klaar hebt. Het is een recept van de Nederlandse chef-kok Anna Meyer. Met slechts een paar ingrediënten en een paar eenvoudige stappen kun je deze heerlijke schotel maken. Probeer het recept en geniet van deze heerlijke schotel.

Bronnen