• Hoofdgerechten

Marokkaanse Runderstoof - Een heerlijke maaltijd in een handomdraai

Ingrediëntcalculator

Marokkaanse runderstoof is een heerlijke maaltijd die je in een handomdraai kunt bereiden. Met de tips van chef Anna Meyer kun je deze maaltijd in een mum van tijd op tafel zetten. De ingrediënten zijn eenvoudig en de smaak is heerlijk.

Marokkaanse runderstoof

Ingrediënten

  • 500 gram runderstoofvlees
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 eetlepel verse koriander, gehakt

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit de olijfolie in een grote ovenschaal en voeg de ui toe. Bak de ui gedurende 5 minuten. Voeg het runderstoofvlees toe en bak het gedurende 5 minuten. Voeg de knoflook, komijnpoeder, paprikapoeder, kurkuma, zout en peper toe en bak het nog eens 5 minuten. Voeg de tomatenblokjes, kikkererwten en koriander toe en roer alles goed door elkaar.

Marokkaanse Runderstoof is een heerlijke maaltijd die je in een handomdraai klaar kunt maken. Het is een heerlijke combinatie van kruiden, groenten en rundvlees. Het is een heerlijke maaltijd die je met je hele gezin kunt genieten. Probeer het eens met een lekkere salade of een chia pudding met yoghurt of een pizza op bbq zonder steen .

Kooktijd

Zet de ovenschaal in de oven en bak de runderstoof gedurende 1 uur en 15 minuten. Roer af en toe door.

Tips van chef Anna Meyer

  • Voeg wat extra kruiden toe als je van pittig houdt.
  • Voeg wat olijven toe voor extra smaak.
  • Voeg wat extra tomatenblokjes toe als je van sappig houdt.
  • Voeg wat extra kikkererwten toe als je van een stevigere maaltijd houdt.

Completion

Marokkaanse runderstoof is een heerlijke maaltijd die je in een handomdraai kunt bereiden. Met de tips van chef Anna Meyer kun je deze maaltijd in een mum van tijd op tafel zetten. Probeer deze heerlijke maaltijd en geniet van de smaak!

Marokkaanse runderstoof

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok. Voor meer informatie over koken en recepten, bezoek haar website.