• Bijgerechten

Zigeunersaus Recept - Klaar in 30 Minuten

Ingrediëntcalculator

Zigeunersaus is een heerlijke saus die je kunt gebruiken bij verschillende gerechten. Het is een klassieker die je vaak terugziet op de menukaart van restaurants. Met dit recept van Anna Meyer kun je de saus zelf maken in slechts 30 minuten. Een echte aanrader voor elke maaltijd!

Zigeunersaus

Ingrediënten

  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 paprika's, in blokjes
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 ml tomatensap
  • 200 ml groentebouillon
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels Worcestersaus
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook op een matig vuur gedurende 5 minuten. Voeg de paprika toe en bak nog 5 minuten mee. Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder, tomatensap, groentebouillon, azijn, suiker, ketchup, Worcestersaus en peterselie toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 15 minuten zachtjes koken. Breng de saus op smaak met zout en peper. Serveer de saus bij je favoriete gerecht.

Zigeunersaus is een heerlijke saus die je in slechts 30 minuten klaar kunt maken. Het is een combinatie van paprika, ui, knoflook, tomaten en kruiden. De saus is heerlijk bij gerechten zoals witlof met kip en aardappelen of hartige poffertjes met zalm . Probeer het eens en geniet van de heerlijke smaak!

Tips

  • Je kunt de saus ook maken met andere groenten zoals courgette, aubergine of champignons.
  • Vervang de tomatensap door passata voor een nog smaakvollere saus.
  • Voeg wat chilipeper toe voor een pittige variant.

Conclusie

Met dit recept van Anna Meyer kun je zelf een heerlijke zigeunersaus maken in slechts 30 minuten. De saus is een echte aanrader voor elke maaltijd. Probeer het recept en varieer met andere groenten voor een nog smaakvollere saus. Vergeet ook niet om de saus op smaak te brengen met zout en peper.

Bronnen: Anna Meyer, AH.nl