• Hoofdgerechten

Zalm uit de oven met zoete aardappel - recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Als je op zoek bent naar een gezond en eenvoudig gerecht, dan is dit recept van Anna Meyer voor zalm uit de oven met zoete aardappel precies wat je zoekt. Het is een heerlijk gerecht dat je in slechts 30 minuten klaar hebt. De zoete aardappelen geven het gerecht een heerlijke smaak en de zalm is een bron van eiwitten en gezonde vetten. Dit recept is een perfecte optie voor een gezonde maaltijd.

Zalm uit de oven met zoete aardappel

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 zalmmoten, ontdooit
  • 2 eetlepels koriander, fijngehakt

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Leg de zoete aardappelblokjes op een bakplaat en besprenkel met olijfolie.
  3. Bestrooi met komijnpoeder, paprikapoeder en zout.
  4. Rooster de zoete aardappelblokjes in de oven gedurende 20 minuten.
  5. Leg de zalmmoten op de bakplaat en besprenkel met citroensap.
  6. Rooster de zalmmoten in de oven gedurende 10 minuten.
  7. Haal de bakplaat uit de oven en bestrooi met koriander.
  8. Serveer de zalm met de zoete aardappelen.

Kooktips

  • Je kunt de zoete aardappelen ook in plakjes snijden in plaats van in blokjes.
  • Je kunt de zalmmoten ook in plakjes snijden als je dat lekkerder vindt.
  • Je kunt ook andere kruiden gebruiken, zoals knoflookpoeder of chilipeper.

Dit recept van Anna Meyer voor zalm uit de oven met zoete aardappel is een heerlijk en gezond gerecht dat je in slechts 30 minuten klaar hebt. De zoete aardappelen geven het gerecht een heerlijke smaak en de zalm is een bron van eiwitten en gezonde vetten. Probeer het recept en geniet van een gezonde maaltijd!

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor zalm uit de oven met zoete aardappel. De zalm wordt gekruid met kruiden en geserveerd met een zoete aardappelpuree. Het is een eenvoudig en gezond recept dat iedereen kan maken. Probeer het vandaag nog!

Als je naar iets zoets zoekt, probeer dan sticky toffee loetje recept of pasta garnalen rucola pijnboompitten . Beide zijn heerlijk en makkelijk te maken.

zalm-baketray

Schema Markup

Bronnen: BBC Good Food , The Spruce Eats