• Hoofdgerechten

Zelfgemaakte Gorgonzolasaus - Een Recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Gorgonzolasaus is een heerlijke saus die je gemakkelijk zelf kunt maken. Deze saus is perfect voor bij pasta, salades of als dip voor groenten. Met dit recept van Anna Meyer kun je de saus in slechts 15 minuten maken. Volg de stappen en geniet van deze heerlijke saus!

Zelfgemaakte gorgonzolasaus

Ingrediënten

  • 100 gram gorgonzola
  • 50 ml slagroom
  • 50 ml melk
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de gorgonzola op een bakplaat en bak de kaas in de oven gedurende 10 minuten. Haal de kaas uit de oven en laat afkoelen.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor zelfgemaakte Gorgonzolasaus. De saus is perfect om te serveren bij pasta, gnocchi of als dip voor bijvoorbeeld raffaello taart zonder bakken of gnocchi met gegrilde groenten . Het is een eenvoudig recept dat je in slechts een paar minuten klaar hebt. De saus is heerlijk romig en heeft een heerlijke smaak van Gorgonzola.

Verwarm de slagroom en melk in een pan. Voeg de boter toe en laat deze smelten. Voeg de bloem toe en roer goed. Voeg de mosterd, citroensap, zout en peper toe en roer goed. Voeg de gorgonzola toe en roer totdat de kaas is gesmolten.

Laat de saus afkoelen en serveer bij pasta, salades of als dip voor groenten. Geniet van deze heerlijke zelfgemaakte gorgonzolasaus!

Kooktijd

De kooktijd voor deze zelfgemaakte gorgonzolasaus is 15 minuten.

Kooktips

  • Gebruik een goede kwaliteit gorgonzola voor het beste resultaat.
  • Voeg meer of minder zout en peper toe naar smaak.
  • Voeg wat extra citroensap toe voor een frisse smaak.

Conclusie

Met dit recept van Anna Meyer kun je gemakkelijk zelfgemaakte gorgonzolasaus maken. Volg de stappen en maak deze saus in slechts 15 minuten. Geniet van deze heerlijke saus bij pasta, salades of als dip voor groenten.

Voor meer informatie over het maken van gorgonzolasaus, bekijk deze Kookidee-pagina of deze Allerhande-pagina.