• Hoofdgerechten

Vispannetje uit Abruzzo - Een authentieke Italiaanse maaltijd

Ingrediëntcalculator

Vispannetje uit Abruzzo is een authentieke Italiaanse maaltijd die wordt bereid met verse vis, groenten en kruiden. Het is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat perfect is voor een gezellige maaltijd met vrienden of familie. Volg de stap-voor-stap instructies van chef Anna Meyer en geniet van een heerlijk vispannetje.

Vispannetje uit Abruzzo

Ingrediënten

  • 500 gram verse vis (bijvoorbeeld kabeljauw, zeebaars of schol)
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 wortels
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 tomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel basilicum
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snij de uien, knoflook, wortels, bleekselderij en tomaten in kleine stukjes. Verwarm de olijfolie in een grote ovenschaal en voeg de uien, knoflook, wortels, bleekselderij en tomaten toe. Bak de groenten 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de oregano, basilicum, zout en peper toe en roer goed door.

Vispannetje uit Abruzzo is een authentieke Italiaanse maaltijd die je eenvoudig thuis kunt maken. Het is een heerlijke combinatie van vis, groenten en kruiden die samen een smaakvolle maaltijd vormen. Het is een gerecht dat je met veel plezier kunt delen met je familie en vrienden.

Het vispannetje uit Abruzzo is een eenvoudig gerecht dat je met weinig ingrediënten kunt bereiden. Je kunt de vis koken in een kruidige saus met tomaten, uien, knoflook en kruiden. Daarnaast kun je er ook groenten aan toevoegen zoals courgette, paprika, aubergine en champignons.

Als je op zoek bent naar een ander lekker gerecht, kun je ook eens kijken naar volledige zalm in de oven of pompoen . html . Beide gerechten zijn eenvoudig te bereiden en zullen je familie en vrienden verrassen met hun smaakvolle smaken.

Voeg de vis toe en bak nog 5 minuten. Zet de ovenschaal in de oven en bak het vispannetje 25 minuten. Serveer het vispannetje met een frisse salade en geniet van de heerlijke smaak.

Kooktips

  • Gebruik verse vis voor het beste resultaat.
  • Voeg wat extra kruiden toe voor meer smaak.
  • Gebruik een ovenschaal met een goede deksel om het vocht vast te houden.

CookTime

  • Voorbereidingstijd: 10 minuten
  • Kooktijd: 25 minuten
  • Totale tijd: 35 minuten

Met deze stap-voor-stap instructies van chef Anna Meyer kun je een heerlijk vispannetje uit Abruzzo maken. Probeer het recept uit en geniet van de authentieke Italiaanse smaken.

Bronnen: