• Other

Stromboli - De opgerolde pizza van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Stromboli is een heerlijke opgerolde pizza die door de Nederlandse chef-kok Anna Meyer is bedacht. Deze pizza is een combinatie van de Italiaanse pizza en de Amerikaanse calzone. Het is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Volg de stap-voor-stap instructies en geniet van deze opgerolde pizza.

Stromboli (opgerolde pizza)

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels suiker
  • 2 theelepels gist
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 ml lauw water
  • 200 gram mozzarella
  • 200 gram salami
  • 200 gram ham
  • 200 gram paprika
  • 200 gram champignons
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels oregano
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels geraspte kaas

Bereidingswijze

Meng de bloem, zout, suiker en gist in een kom. Voeg de olijfolie en het lauwe water toe en kneed het deeg tot een soepel geheel. Laat het deeg vervolgens een uur rusten. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap. Verdeel de mozzarella, salami, ham, paprika, champignons, tomatenpuree, oregano en olijfolie over het deeg. Rol het deeg vervolgens op tot een stromboli. Bestrijk de stromboli met olijfolie en bestrooi met geraspte kaas. Bak de stromboli vervolgens 25 minuten in de oven.

Stromboli is een opgerolde pizza die is bedacht door Anna Meyer. Het is een heerlijke snack die je kunt maken met je favoriete ingrediënten. Je kunt de stromboli vullen met alles wat je lekker vindt, zoals kaas, salami, groenten en kruiden. Je kunt ook andere lekkere ingrediënten toevoegen, zoals bladerdeeg kerstboom op stokje of marokkaanse yoghurt-muntsaus . De stromboli is een heerlijke snack die je kunt eten als lunch, diner of tussendoortje.

Kooktijd

De kooktijd voor deze stromboli is 25 minuten.

Kooktips

  • Gebruik verschillende soorten kaas voor een extra smaak.
  • Voeg wat chilipeper toe voor een pittige smaak.
  • Gebruik verschillende soorten groenten voor meer smaak.

Conclusie

Stromboli is een heerlijke opgerolde pizza die door de Nederlandse chef-kok Anna Meyer is bedacht. Deze pizza is een combinatie van de Italiaanse pizza en de Amerikaanse calzone. Volg de stap-voor-stap instructies en geniet van deze opgerolde pizza. Vergeet niet om verschillende soorten kaas, groenten en chilipeper toe te voegen voor extra smaak.

stromboli

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, de Nederlandse chef-kok.