• Hoofdgerechten

Stroganoff met balletjes - een heerlijke maaltijd in een handomdraai

Ingrediëntcalculator

Stroganoff met balletjes is een heerlijke maaltijd die je in een handomdraai klaar hebt. Het is een eenvoudig recept dat je met weinig ingrediënten kunt maken. Deze stroganoff met balletjes is een recept van de Nederlandse chef-kok Anna Meyer. Met dit recept kun je een heerlijke maaltijd maken die je hele gezin zal smaken.

Stroganoff met balletjes

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 2 uien, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels Worcestersaus
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 200 ml kippenbouillon
  • 200 ml slagroom
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 gram aardappelpuree
  • 200 gram gekookte aardappelen, in blokjes
  • 200 gram gekookte wortelen, in blokjes
  • 200 gram gekookte erwten
  • 200 gram gekookte maïs

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Verhit de boter en olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg het gehakt toe en bak het tot het gaar is. Voeg de tomatenpuree, Worcestersaus, paprikapoeder, bloem, mosterd, suiker, zout en peper toe en roer goed. Voeg de kippenbouillon toe en laat het geheel 10 minuten koken. Voeg de slagroom toe en laat het geheel nog 5 minuten koken. Voeg de aardappelpuree, gekookte aardappelen, gekookte wortelen, gekookte erwten en gekookte maïs toe en roer goed. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe naar smaak. Verdeel het geheel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de stroganoff met balletjes in de oven gedurende 25 minuten. Serveer de stroganoff met balletjes met wat extra slagroom en wat verse peterselie.

Stroganoff met balletjes is een heerlijke maaltijd die je in een handomdraai kunt bereiden. Het is een klassieker uit de Russische keuken die je met een paar ingrediënten kunt maken. Het is een gerecht dat je met verschillende ingrediënten kunt variëren, zoals kip, rundvlees of zelfs vegetarisch. Het is een heerlijke maaltijd die je met een paar ingrediënten kunt maken en die je met een paar ingrediënten kunt variëren. Als je op zoek bent naar een andere heerlijke maaltijd, kun je ook eens kijken naar gebakken zalm met frietjes of hoe maak je kruimeldeeg .

Kooktips

  • Je kunt de stroganoff met balletjes ook in de magnetron bereiden. Verwarm de stroganoff met balletjes gedurende 5 minuten op vol vermogen.
  • Je kunt de stroganoff met balletjes ook in de pan bereiden. Verwarm de stroganoff met balletjes gedurende 10 minuten op laag vuur.
  • Je kunt de stroganoff met balletjes ook invriezen. Laat de stroganoff met balletjes afkoelen en verdeel het over porties. Vries de porties in en bewaar ze tot maximaal 3 maanden.

Kooktijd

De kooktijd voor de stroganoff met balletjes is ongeveer 30 minuten. Dit is inclusief het bakken in de oven.

Conclusie

Stroganoff met balletjes is een heerlijke maaltijd die je in een handomdraai klaar hebt. Het is een eenvoudig recept dat je met weinig ingrediënten kunt maken. Met dit recept van de Nederlandse chef-kok Anna Meyer kun je een heerlijke maaltijd maken die je hele gezin zal smaken. Probeer het recept en geniet van de heerlijke stroganoff met balletjes!

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok.