• Hoofdgerechten

Recept voor Spanakopita van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Probeer dit heerlijke recept voor Spanakopita van Anna Meyer. Volg de stappen en geniet van deze authentieke Griekse lekkernij. Spanakopita is een traditionele Griekse taart gemaakt van filodeeg, spinazie en feta. Het is een heerlijk gerecht dat perfect is voor een lunch of diner. Met dit recept kun je een heerlijke Spanakopita maken die je familie en vrienden zeker zullen waarderen.

Spanakopita

Ingrediënten

  • 500 gram spinazie, gewassen en gedroogd
  • 2 uien, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 200 gram feta, verkruimeld
  • 2 eieren, lichtgeklopt
  • 1/2 theelepel oregano
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper
  • 1/2 theelepel dille
  • 1/2 theelepel citroensap
  • 1/2 theelepel olijfolie
  • 1 pak filodeeg (ongeveer 12 vellen)

Instructies

Stap 1: Verwarm de oven

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor Spanakopita. Het is een Grieks gerecht dat bestaat uit een deeglaag met spinazie, feta en kruiden. Het is een lekker en gezond gerecht dat je kunt serveren als lunch of als bijgerecht. Probeer het recept van Anna Meyer en je zult versteld staan van de smaak!

Als je meer lekkere recepten zoekt, kun je ook eens kijken naar hoe eet je churros of hartige taartjes met paddenstoelen . Geniet van deze heerlijke gerechten!

Stap 2: Kook de spinazie

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Kook de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de spinazie toe en kook tot de spinazie is geslonken. Voeg het zout, peper, oregano, dille en citroensap toe en roer goed om te combineren.

Stap 3: Voeg de feta toe

Voeg de feta toe aan de spinazie en roer goed om te combineren. Voeg de lichtgeklopte eieren toe en roer goed om te combineren.

Stap 4: Bak de Spanakopita

Leg een vel filodeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Voeg een laag van de spinazie-feta-mengsel toe en bedek met een tweede vel filodeeg. Herhaal dit met de rest van de ingrediënten. Bak de Spanakopita in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat het goudbruin is.

Stap 5: Serveer

Haal de Spanakopita uit de oven en laat afkoelen. Serveer warm of koud met een salade.

Tips

  • Gebruik verse spinazie voor het beste resultaat.
  • Vervang de feta door geitenkaas voor een vegetarische versie.
  • Gebruik olijfolie in plaats van boter voor een gezondere versie.

Conclusie

Met dit recept kun je een heerlijke Spanakopita maken die je familie en vrienden zeker zullen waarderen. Het is een heerlijk gerecht dat perfect is voor een lunch of diner. Probeer het recept en geniet van deze authentieke Griekse lekkernij.

spanakopita

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok. Voor meer informatie over koken en recepten, bezoek haar website.