• Nagerechten

Snelle Tiramisu met Lemon Curd - Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Deze heerlijke snelle tiramisu met lemon curd van Anna Meyer is een echte traktatie. Volg de stappen en geniet van deze lekkere traktatie!

Snelle tiramisu met lemon curd

Ingrediënten

  • 200 gram biscuitjes
  • 200 ml espresso
  • 200 ml slagroom
  • 200 gram mascarpone
  • 100 gram suiker
  • 2 eetlepels vanille extract
  • 2 eetlepels citroensap
  • 200 gram lemon curd

Bereidingswijze

Stap 1: Klaar maken van de espresso

Breng de espresso aan de kook en laat het afkoelen. Voeg de suiker toe en roer goed door.

Stap 2: Klaar maken van de lemon curd

Verwarm de lemon curd in een pannetje op laag vuur. Roer regelmatig totdat de curd dikker wordt. Laat afkoelen.

Anna Meyer heeft een heerlijke snelle tiramisu met lemon curd gemaakt. Deze tiramisu is een perfecte combinatie van zoete en zure smaken. Het is een eenvoudig recept dat je in een mum van tijd klaar hebt. Je kunt deze tiramisu als dessert serveren of als een lekkere snack tussendoor. Probeer ook eens bruschetta maken met mozzarella of witlofsalade met gerookte zalm .

Stap 3: Klaar maken van de slagroom

Klop de slagroom met de vanille extract en het citroensap totdat het stijf is. Voeg de mascarpone toe en klop nogmaals totdat alles goed gemengd is.

Stap 4: Klaar maken van de tiramisu

Doe de biscuitjes in een kom en giet de espresso erover. Laat de biscuitjes 5 minuten weken. Verdeel de biscuitjes over de bodem van een ovenschaal. Verdeel de lemon curd over de biscuitjes. Giet de slagroom over de lemon curd. Zet de ovenschaal in de koelkast en laat de tiramisu minstens 2 uur opstijven.

Tips

  • Gebruik verse espresso voor de beste smaak.
  • Gebruik verse lemon curd voor de beste smaak.
  • Gebruik verse slagroom voor de beste smaak.
  • Gebruik verse mascarpone voor de beste smaak.

Klaar!

Je snelle tiramisu met lemon curd is klaar! Geniet van deze heerlijke traktatie!

Dit recept is gemaakt door de Nederlandse chef Anna Meyer. Volg haar op Instagram voor meer recepten en tips.