• Other

Salade met Carpaccio en Truffel Dressing - Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Deze salade met carpaccio en truffeldressing is een heerlijke combinatie van smaken. Het is een eenvoudig recept dat je in een mum van tijd klaar hebt. De truffeldressing is heerlijk en geeft de salade een extra smaak. De carpaccio is licht en zacht en geeft de salade een lekkere bite. Deze salade is perfect als lunch of als bijgerecht bij een diner.

Ingrediënten

  • 200 gram carpaccio
  • 1 bosje rucola
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels truffelolie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de carpaccio op een bakplaat en bak deze in de oven gedurende 10 minuten. Laat de carpaccio afkoelen.

Was de rucola en laat deze goed uitlekken. Verdeel de rucola over een schaal. Verkruimel de Parmezaanse kaas over de rucola.

Meng de truffelolie, balsamicoazijn, olijfolie, mosterd en honing in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel nog wat extra truffelolie toe als je van een sterkere smaak houdt.

Anna Meyer heeft een heerlijke salade met carpaccio en truffel dressing gemaakt. De salade bestaat uit carpaccio, rucola, parmezaanse kaas, pijnboompitten en truffel dressing. De truffel dressing is gemaakt van olijfolie, truffelolie, citroensap, knoflook en peper. De salade is een heerlijke combinatie van smaken en is een perfecte aanvulling op een maaltijd. Probeer ook eens de cake met creme fraiche of het champignon ragout recept crème fraîche als bijgerecht.

Verdeel de carpaccio over de salade en giet de dressing erover. Serveer de salade meteen.

Tips

  • Je kunt de salade ook met andere ingrediënten variëren, zoals tomaat, komkommer, paprika of avocado.
  • Je kunt de salade ook met andere dressings maken, zoals een yoghurtdressing of een klassieke vinaigrette.
  • Je kunt de salade ook met andere soorten kaas maken, zoals feta of geitenkaas.

CookTime

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten

Conclusie

Deze salade met carpaccio en truffeldressing is een heerlijke combinatie van smaken. Het is een eenvoudig recept dat je in een mum van tijd klaar hebt. De truffeldressing is heerlijk en geeft de salade een extra smaak. De carpaccio is licht en zacht en geeft de salade een lekkere bite. Probeer deze salade van Anna Meyer en geniet van de heerlijke smaken!

Bronnen: Anna Meyer, AH, Jamie Oliver