• Hoofdgerechten

Portobello met pompoen risotto - recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

De Nederlandse chef Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor portobello met pompoen risotto. Deze maaltijd is eenvoudig te maken en heeft een heerlijke smaak. Volg de stap-voor-stap instructies en geniet van een heerlijke maaltijd!

Portobello met pompoen risotto

Ingrediënten

  • 4 portobello's
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 1 kopje pompoenpuree
  • 1 kopje risotto rijst
  • 3 kopjes groentebouillon
  • 1/2 kopje geraspte Parmezaanse kaas
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

Stap 1: Portobello's bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de portobello's in plakjes en leg ze op een bakplaat. Bestrijk de plakjes met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Bak de portobello's in de oven gedurende 15 minuten.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor Portobello met pompoen risotto. Deze vegetarische maaltijd is eenvoudig te bereiden en heerlijk om te eten. Het is een perfecte maaltijd voor een avondje thuis met vrienden of familie. Probeer het recept en geniet van de smaak!

Als je op zoek bent naar andere lekkere recepten, kun je ook eens kijken naar het recept engelse pie bladerdeeg of de cake met appel en rozijnen .

Stap 2: Ui en knoflook aanstoven

Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak gedurende 5 minuten. Voeg de oregano, basilicum, tijm en rozemarijn toe en bak nog eens 2 minuten.

Stap 3: Pompoenpuree en risotto rijst toevoegen

Voeg de pompoenpuree en de risotto rijst toe en roer goed. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat het geheel 10 minuten koken, of totdat de rijst gaar is.

Stap 4: Portobello's toevoegen

Voeg de gebakken portobello's toe en roer goed. Voeg de Parmezaanse kaas toe en roer nog eens goed. Breng op smaak met zout en peper.

Tips

  • Vervang de portobello's door champignons als je dat lekkerder vindt.
  • Voeg wat extra groenten toe, zoals paprika of courgette.
  • Vervang de Parmezaanse kaas door een andere kaas naar keuze.

Conclusie

Met dit recept van Anna Meyer kun je eenvoudig een heerlijke portobello met pompoen risotto maken. Volg de stap-voor-stap instructies en geniet van een heerlijke maaltijd!

Portobello met pompoen risotto

Bronnen: Anna Meyer, All Recipes