• Hoofdgerechten

Ovenschotel met Gehakt en Aardappel - Een Heerlijke Recept

Ingrediëntcalculator

Ovenschotel met gehakt en aardappel is een heerlijk en eenvoudig recept dat iedereen kan maken. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het maar 45 minuten kooktijd heeft. Met deze ovenschotel kun je een heerlijke maaltijd maken die iedereen zal smaken. Volg ons recept en maak deze smakelijke ovenschotel in slechts 45 minuten.

Ovenschotel met gehakt en aardappel

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel basilicum
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 500 gram aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 ml kookroom
  • 50 gram geraspte kaas

Instructies

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin het gehakt. Voeg de ui, knoflook, tomatenpuree, tomatenblokjes, oregano, basilicum, paprikapoeder, zout en peper toe en bak het geheel nog 5 minuten. Voeg de aardappelblokjes toe en bak nog 5 minuten. Voeg de kookroom toe en breng het geheel aan de kook. Verdeel het gehaktmengsel over een ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover. Bak de ovenschotel in de oven gedurende 25 minuten. Serveer de ovenschotel met een frisse salade.

Ovenschotel met gehakt en aardappel is een heerlijk recept dat iedereen kan maken. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een handomdraai klaar hebt. Het is een lekker en gezond gerecht dat je helemaal naar je eigen smaak kunt maken. Je kunt er ook voor kiezen om het met stokbrood en kruidenboter te serveren. Zelf stokbrood kruidenboter maken is een leuke manier om je ovenschotel met gehakt en aardappel nog lekkerder te maken. Als je liever stokbrood uit de oven serveert, kun je stokbrood oppiepen in de oven .

Tips

  • Vervang de gehakt door kip of vegetarisch gehakt.
  • Vervang de aardappelen door andere groenten zoals courgette, paprika of aubergine.
  • Voeg wat extra kruiden toe zoals tijm, rozemarijn of peterselie.

Kooktijd

Kooktijd: 45 minuten

Auteur

Dit recept is gemaakt door de Nederlandse chef-kok Anna Meyer.

gehakt aardappel ovenschotel

Conclusie

Ovenschotel met gehakt en aardappel is een heerlijk en eenvoudig recept dat iedereen kan maken. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het maar 45 minuten kooktijd heeft. Volg ons recept en maak deze smakelijke ovenschotel in slechts 45 minuten. Voeg wat extra kruiden toe voor een extra smaakvolle ovenschotel. Geniet van deze heerlijke ovenschotel met gehakt en aardappel!