• Hoofdgerechten

Marokkaanse Stamppot Recept - Klaar in 30 Minuten

Ingrediëntcalculator

Marokkaanse stamppot is een heerlijke maaltijd die je in slechts 30 minuten klaar kunt maken. Het is een eenvoudig recept dat je met een paar ingrediënten kunt maken. Het is een heerlijke maaltijd voor het hele gezin. In dit artikel geven we je het recept van Marokkaanse stamppot van chef-kok Anna Meyer.

Marokkaanse stamppot

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 gram gehakt
  • 200 ml kippenbouillon

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Verwarm de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt rul. Voeg de kruiden toe en roer goed door. Voeg de aardappelen toe en roer goed door. Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat het geheel 10 minuten koken. Verdeel het geheel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de stamppot in 20 minuten gaar. Serveer de stamppot met wat extra olijfolie en wat verse kruiden.

Marokkaanse Stamppot is een heerlijk en eenvoudig recept dat je in slechts 30 minuten klaar hebt. Het is een heerlijke combinatie van aardappelen, wortelen, uien, knoflook, komijn, koriander en paprika. Het is een heerlijke maaltijd die je met een salade of een andere groente kunt serveren. Bij welke groenten past gember ?

Het is een heerlijk recept dat je gemakkelijk kunt aanpassen aan je eigen smaak. Je kunt er ook andere kruiden aan toevoegen zoals kurkuma, kaneel of kardemom. Je kunt ook wat extra groenten toevoegen zoals courgette, aubergine of paprika. Als je het recept wat zoeter wilt maken, kun je wat honing of ahornsiroop toevoegen. Hoe maak je witte chocolade ?

Kooktijd

De totale kooktijd van deze Marokkaanse stamppot is 30 minuten.

Kooktips

  • Gebruik verse kruiden voor extra smaak.
  • Voeg wat extra olijfolie toe voor extra smaak.
  • Vervang het gehakt door vegetarisch gehakt voor een vegetarische variant.

Conclusie

Marokkaanse stamppot is een heerlijke maaltijd die je in slechts 30 minuten klaar kunt maken. Het is een eenvoudig recept dat je met een paar ingrediënten kunt maken. Probeer het recept van chef-kok Anna Meyer en geniet van de heerlijke smaak. Vergeet niet om wat extra olijfolie en verse kruiden toe te voegen voor extra smaak.

Marokkaanse stamppot

Bronnen: Anna Meyer, AH, Allerhande