• Hoofdgerechten

Griekse Moussaka - Een authentieke recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Griekse Moussaka is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een traditioneel Grieks gerecht dat bestaat uit aardappelen, aubergines, gehakt en een saus van tomaten, uien en kruiden. Deze authentieke Griekse Moussaka recept van Anna Meyer is een eenvoudig te maken maaltijd die je hele gezin zal smaken. Volg de stap-voor-stap instructies en geniet van deze heerlijke maaltijd.

Griekse moussaka

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 2 aubergines, in plakjes gesneden
  • 2 aardappelen, in plakjes gesneden
  • 2 uien, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels oregano
  • 2 eetlepels basilicum
  • 2 eetlepels peterselie
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels zout
  • 2 eetlepels peper
  • 200 ml melk
  • 100 gram geraspte kaas

Instructies

Stap 1: Bak het gehakt

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak het gehakt. Voeg de uien, knoflook, oregano, basilicum, peterselie, paprikapoeder, tomatenpuree, bloem, suiker, zout en peper toe en bak het gehakt tot het gaar is. Voeg de tomatenblokjes toe en laat het geheel 10 minuten koken.

Stap 2: Bereid de aardappelen en aubergines

Leg de plakjes aardappel en aubergine in een ovenschaal. Bestrooi met zout en peper en giet de melk erover. Bak de aardappelen en aubergines in de oven gedurende 25 minuten.

Griekse Moussaka is een authentiek recept van Anna Meyer. Het is een heerlijk gerecht dat bestaat uit aardappelen, aubergines, gehakt en een saus van tomaten, uien en kruiden. Het is een heerlijk gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Probeer het eens en je zult versteld staan van de smaak!

Als je na het eten van de Moussaka nog wat tijd over hebt, kun je ook een heerlijke home made chocolade cake of rode koolsalade met wortel maken. Zo heb je een heerlijke maaltijd die je met je familie of vrienden kunt delen.

Stap 3: Verdeel het gehaktmengsel over de aardappelen en aubergines

Verdeel het gehaktmengsel over de aardappelen en aubergines. Bestrooi met de geraspte kaas en bak de moussaka nogmaals 25 minuten in de oven.

Klaar om te serveren!

Je Griekse Moussaka is klaar om te serveren. Geniet van deze heerlijke maaltijd met je gezin. Als je wat extra smaak wilt toevoegen, kun je wat extra oregano, basilicum of peterselie toevoegen.

CookTime

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten

Conclusie

Griekse Moussaka is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Volg de stap-voor-stap instructies van Anna Meyer en geniet van deze authentieke Griekse maaltijd. Voeg wat extra kruiden toe als je wat extra smaak wilt toevoegen.

moussaka

Bronnen: The Spruce Eats , BBC Good Food