• Hoofdgerechten

Gevulde Zoete Aardappel met Chili Con Carne - Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Gevulde zoete aardappel met chili con carne is een heerlijke maaltijd die je in slechts 45 minuten klaar hebt. Het is een eenvoudig recept dat je met gemak kunt maken. Volg het recept van Anna Meyer en je hebt een heerlijke maaltijd op tafel!

Gevulde zoete aardappel met chili con carne

Ingrediënten

  • 4 zoete aardappels
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels verse koriander, fijngesneden

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Schil de zoete aardappels en snijd ze in de lengte doormidden. Leg de aardappels op een bakplaat en bestrijk ze met olijfolie. Bak de aardappels in de oven gedurende 25 minuten.

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook gedurende 3 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het gedurende 5 minuten. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes, chilipoeder, komijnpoeder, paprikapoeder, oregano, korianderpoeder, cayennepeper, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor Gevulde Zoete Aardappel met Chili Con Carne. De zoete aardappel wordt gevuld met een heerlijke chili con carne, waardoor het een heerlijke maaltijd wordt. De chili con carne is gemaakt met gehakt, uien, paprika, tomaten, bonen en kruiden. Het is een heerlijke combinatie van smaken die je zeker zal waarderen. Probeer het recept van Anna Meyer en geniet van deze heerlijke maaltijd!

Als je op zoek bent naar een lekkere bijgerecht om bij de Gevulde Zoete Aardappel met Chili Con Carne te serveren, dan is wat is lekker met honing een goede optie. Het is een heerlijk broodje met brie en komkommer, dat perfect past bij de smaken van de chili con carne. Als je liever een ovenschotel maakt, dan is hoelang kapsalon in oven een goede optie. Deze ovenschotel is gemaakt met gyros, aardappelen en kaas en is een heerlijke maaltijd om te delen met je familie en vrienden.

Haal de zoete aardappels uit de oven en vul ze met de chili con carne. Bestrooi de gevulde aardappels met de verse koriander. Zet de aardappels terug in de oven en bak ze nog 10 minuten. Serveer de gevulde zoete aardappels met chili con carne met een salade of rijst.

Kooktips

  • Je kunt de chili con carne ook een dag van tevoren maken. Laat de chili afkoelen en bewaar hem in de koelkast. Verwarm de chili con carne de volgende dag voordat je de aardappels gaat vullen.
  • Je kunt de chili con carne ook invriezen. Laat de chili afkoelen en bewaar hem in de vriezer. Laat de chili ontdooien voordat je de aardappels gaat vullen.
  • Je kunt de chili con carne ook vervangen door een andere vulling. Probeer bijvoorbeeld eens gehakt met paprika, ui en champignons.

CookTime

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Totale tijd: 45 minuten

Gevulde zoete aardappel met chili con carne

Conclusie

Gevulde zoete aardappel met chili con carne is een heerlijke maaltijd die je in slechts 45 minuten klaar hebt. Volg het recept van Anna Meyer en je hebt een heerlijke maaltijd op tafel! Probeer ook eens andere vullingen voor de zoete aardappels, zoals gehakt met paprika, ui en champignons.

Bronnen: Anna Meyer, AH