• Hoofdgerechten

Babi Pangang Recept - Klaar in 30 Minuten

Ingrediëntcalculator

Babi Pangang is een heerlijk Aziatisch gerecht dat al eeuwenlang wordt bereid. Het is een populair gerecht in Nederland en veel mensen genieten ervan. Het is een eenvoudig gerecht dat gemakkelijk thuis te bereiden is. Met dit recept van Anna Meyer kun je het gerecht in slechts 30 minuten klaar maken.

Babi pangang

Ingrediënten

  • 500 gram varkensvlees, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels maïzena
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 2 eetlepels gember, fijngehakt
  • 2 eetlepels knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels ui, fijngehakt
  • 2 eetlepels chilipeper, fijngehakt
  • 2 eetlepels pinda's, gehakt
  • 2 eetlepels koriander, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels witte wijn
  • 2 eetlepels water

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Meng de ketjap manis, sojasaus, oestersaus, suiker, maïzena, sesamolie, gember, knoflook, ui, chilipeper, pinda's, koriander, olijfolie, zonnebloemolie, witte wijn en water in een kom. Voeg het varkensvlees toe en meng alles goed door elkaar. Leg het vlees in een ovenschaal en zet het 30 minuten in de oven. Haal het vlees uit de oven en serveer het direct.

Babi Pangang is een heerlijke Aziatische maaltijd die je in slechts 30 minuten klaar kunt maken. Het is een combinatie van zoete en pittige smaken, waardoor het een heerlijke maaltijd is. Je kunt het serveren met rijst of met witlof met kip en rijst . Als je het wat pittiger wilt maken, kun je er tomaten paprika soep pittig bij serveren.

Tips

  • Gebruik voor dit recept het liefst mager varkensvlees.
  • Je kunt het gerecht ook bereiden in een wok.
  • Voeg eventueel wat extra chilipeper toe als je het gerecht pittiger wilt maken.

CookTime

Het bereiden van dit gerecht duurt ongeveer 30 minuten.

Conclusie

Babi Pangang is een heerlijk Aziatisch gerecht dat gemakkelijk thuis te bereiden is. Met dit recept van Anna Meyer kun je het gerecht in slechts 30 minuten klaar maken. Probeer het recept en geniet van de heerlijke smaak van Babi Pangang!

 Babi pangang

Bronnen

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok. Meer informatie over Aziatische keuken vind je op AziatischeKeuken.nl .