• Ontbijt

Pannenkoekjes met Ricotta en Framboos - Een heerlijk recept

Ingrediëntcalculator

Pannenkoekjes met ricotta en framboos zijn een heerlijk en eenvoudig recept dat je in slechts 30 minuten klaar hebt. Deze pannenkoekjes zijn licht en luchtig, met een heerlijke smaak van ricotta en framboos. Het is een perfect ontbijt of brunch-gerecht dat je gemakkelijk kunt maken en dat iedereen zal genieten.

Pannenkoekjes met ricotta en framboos

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 200 gram ricotta
  • 100 gram bloem
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 200 ml melk
  • 100 gram frambozen
  • 2 eetlepels boter

Instructies

Begin met het maken van de pannenkoekenbatterij. Klop de eieren in een kom en voeg de ricotta toe. Voeg de bloem, suiker, bakpoeder en zout toe en meng alles goed. Voeg de melk toe en meng tot een glad beslag. Voeg de frambozen toe en meng goed.

Pannenkoekjes met Ricotta en Framboos zijn een heerlijk recept dat je gemakkelijk thuis kunt maken. De combinatie van de zoete ricotta en de zure frambozen maakt deze pannenkoeken een heerlijke traktatie. Je kunt de pannenkoeken serveren met een topping van honing of poedersuiker. Probeer ook eens nachos met guacamole en tomatensalsa of hoeveel calorieën mcdonald's menu als je iets anders wilt proberen.

Verwarm de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg een lepel van het beslag toe en bak de pannenkoeken aan beide kanten goudbruin. Herhaal dit met de rest van het beslag. Serveer de pannenkoeken met ricotta en frambozen warm.

Kooktijd

Kooktijd: 30 minuten

Kooktips

  • Gebruik verse frambozen voor het beste resultaat.
  • Voeg wat extra suiker toe als je de pannenkoeken zoeter wilt maken.
  • Voeg wat extra melk toe als het beslag te dik is.

Conclusie

Pannenkoeken met ricotta en framboos zijn een heerlijk en eenvoudig recept dat je in slechts 30 minuten klaar hebt. Deze pannenkoeken zijn licht en luchtig, met een heerlijke smaak van ricotta en framboos. Volg de bovenstaande stappen om deze heerlijke pannenkoeken te maken. Vergeet niet om de kooktips te volgen voor het beste resultaat.

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok. Zij heeft jarenlange ervaring in het koken van heerlijke gerechten. Als je meer recepten wilt leren, bezoek dan haar website.