• Hoofdgerechten

Paddenstoelenrisotto van parelgort met makreel - Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Deze heerlijke paddenstoelenrisotto van parelgort met makreel is een recept van Anna Meyer. Volg de stap-voor-stap instructies en geniet van deze smakelijke maaltijd. Deze maaltijd is perfect voor een avondmaal met vrienden of familie.

Paddenstoelenrisotto van parelgort met makreel

Ingrediënten

  • 200 gram parelgort
  • 200 gram paddenstoelen (bijvoorbeeld shiitake, oesterzwammen of champignons)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 ml kippenbouillon
  • 200 ml witte wijn
  • 2 eetlepels roomboter
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 200 gram makreel
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de paddenstoelen in plakjes en leg ze op een bakplaat. Bestrooi met peper en zout en voeg de knoflook toe. Bak de paddenstoelen in de oven gedurende 15 minuten.

Anna Meyer heeft een heerlijke Paddenstoelenrisotto van parelgort met makreel gecreëerd. Deze smakelijke maaltijd is een perfecte combinatie van smaken en texturen. De rijst is gekookt in een kruidige paddenstoelenbouillon en vervolgens gecombineerd met makreel, parelgort en een selectie van verse kruiden. Deze maaltijd is een geweldige manier om de smaken van de herfst te vieren!

Als je op zoek bent naar andere heerlijke recepten, bekijk dan eens onze cupcake recept zonder ei of onze tortilla met zoete aardappel .

Verwarm de olijfolie in een grote pan en fruit de ui. Voeg de parelgort toe en bak gedurende 5 minuten. Voeg de kippenbouillon en witte wijn toe en breng aan de kook. Laat de risotto gedurende 15 minuten zachtjes koken.

Voeg de gebakken paddenstoelen toe en roer goed door. Voeg de roomboter toe en roer goed door. Voeg de Parmezaanse kaas toe en roer goed door. Voeg de makreel toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de paddenstoelenrisotto van parelgort met makreel direct. Geniet ervan!

Tips

  • Gebruik verschillende soorten paddenstoelen voor meer smaak.
  • Voeg wat verse kruiden toe voor meer smaak.
  • Gebruik gerookte makreel voor meer smaak.

Conclusie

Deze heerlijke paddenstoelenrisotto van parelgort met makreel is een recept van Anna Meyer. Volg de stap-voor-stap instructies en geniet van deze smakelijke maaltijd. Deze maaltijd is perfect voor een avondmaal met vrienden of familie. Probeer het recept en geniet ervan!

Voor meer informatie over het koken van risotto, bekijk deze BBC Good Food-gids en deze Jamie Oliver-recept .