• Bakrecepten

Jamkoekjes maken - recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Jamkoekjes zijn een heerlijk zoet gebakje dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Met dit recept van Anna Meyer maak je de lekkerste jamkoekjes. Ontdek de ingrediënten, de bereidingstijd en de tips voor het maken van deze heerlijke koekjes.

Jamkoekjes

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • 100 gram boter
  • 1 ei
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 eetlepel melk
  • Jam naar keuze

Bereidingstijd

De bereidingstijd voor deze jamkoekjes is ongeveer 30 minuten.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor jamkoekjes. Deze koekjes zijn perfect als tussendoortje of als toetje. Ze zijn gemakkelijk te maken en heerlijk om te eten. Probeer het recept van Anna Meyer en maak deze lekkere jamkoekjes!

Als je na het maken van de jamkoekjes nog meer lekkere recepten zoekt, kun je ook eens kijken naar het antilliaanse kip met rijst of het recept aubergine gehakt rijst recept.

Bereidingswijze

Meng de bloem, suiker, boter, ei, bakpoeder, vanille extract en melk in een kom. Kneed het deeg met je handen tot een glad geheel. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en steek er met een koekvormpje koekjes uit. Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 15 minuten. Laat de koekjes afkoelen en bestrijk ze met jam naar keuze.

Tips

  • Gebruik een goede kwaliteit boter voor het beste resultaat.
  • Je kunt ook andere smaken jam gebruiken, zoals aardbeien, frambozen of abrikozen.
  • Je kunt de koekjes ook versieren met poedersuiker of glazuur.

Conclusie

Jamkoekjes zijn een heerlijk zoet gebakje dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Met dit recept van Anna Meyer maak je de lekkerste jamkoekjes. Ontdek de ingrediënten, de bereidingstijd en de tips voor het maken van deze heerlijke koekjes. Vergeet niet om goede kwaliteit boter te gebruiken en je kunt ook andere smaken jam gebruiken. Versier de koekjes met poedersuiker of glazuur voor een extra lekkere smaak.

Bronnen: The Spruce Eats , BBC Good Food