• Hoofdgerechten

Italiaanse Boerenkoolstamppot - Een heerlijke recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Italiaanse Boerenkoolstamppot is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt. Het is een heerlijke combinatie van boerenkool, aardappelen, knoflook, ui en spek. Het is een heerlijk gerecht dat je helemaal naar je eigen smaak kunt aanpassen. In dit recept van Anna Meyer leer je hoe je deze heerlijke Italiaanse Boerenkoolstamppot klaarmaakt.

Italiaanse boerenkoolstamppot

Ingrediënten

  • 500 gram boerenkool, gewassen en fijngehakt
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 200 gram spek, in blokjes gesneden
  • 2 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg dan de spekjes toe en bak nog eens 5 minuten. Voeg dan de boerenkool toe en bak nog eens 5 minuten. Voeg dan de aardappelblokjes toe en bak nog eens 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

Klaarmaken

Giet het mengsel in een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de boerenkoolstamppot ongeveer 25 minuten in de oven. Serveer de boerenkoolstamppot met wat extra olijfolie en wat geraspte kaas. Eet smakelijk!

Italiaanse Boerenkoolstamppot is een heerlijk recept van Anna Meyer. Het is een heerlijke combinatie van Italiaanse kruiden, boerenkool en aardappelen. Het is een eenvoudig recept dat iedereen kan maken. Probeer het vandaag nog en geniet van de heerlijke smaak!

Als je op zoek bent naar andere heerlijke recepten, probeer dan eens meloen ijs maken zonder ijsmachine of salami mozzarella pesto pizza . Geniet van de heerlijke smaken!

Tips

  • Je kunt de boerenkoolstamppot ook in de magnetron bereiden. Verwarm de boerenkoolstamppot in de magnetron op hoog vuur gedurende 5 minuten.
  • Je kunt de boerenkoolstamppot ook met andere groenten maken. Voeg bijvoorbeeld wortelen, courgette of paprika toe.
  • Je kunt de boerenkoolstamppot ook met andere kruiden maken. Voeg bijvoorbeeld tijm, rozemarijn of oregano toe.

Conclusie

Italiaanse Boerenkoolstamppot is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt. Het is een heerlijke combinatie van boerenkool, aardappelen, knoflook, ui en spek. Het is een heerlijk gerecht dat je helemaal naar je eigen smaak kunt aanpassen. Probeer deze heerlijke Italiaanse Boerenkoolstamppot recept van Anna Meyer en geniet van een heerlijk gerecht!

Italiaanse boerenkoolstamppot

Bronnen: Anna Meyer, AH, Jamie Oliver