• Bakrecepten

Bananencake met Pecan - Een heerlijke recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

De bananencake met pecan is een heerlijke cake die je gemakkelijk thuis kunt maken. Deze cake is een favoriet van veel mensen en is een perfecte traktatie voor elke gelegenheid. Met de stap-voor-stap instructies van Anna Meyer kun je deze heerlijke cake gemakkelijk thuis maken.

Bananencake met pecan

Ingrediënten

  • 2 kopjes bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 kopje boter, gesmolten
  • 1 kopje suiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 3 rijpe bananen, fijngeperst
  • 1/2 kopje pecannoten, gehakt

Instructies

Verwarm de oven voor op 350 graden F (175 graden C). Vet een 9-inch cakepan in met boter.

Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder en zout. In een andere kom, klop de boter en suiker samen tot het licht en romig is. Voeg de eieren, vanille-extract en bananen toe en meng goed. Voeg het bloemmengsel toe en meng tot alles goed gemengd is. Roer de pecannoten erdoor.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor bananencake met pecan gedeeld. Deze taart is een perfecte combinatie van zoete bananen en knapperige pecans. Het is een eenvoudig recept dat iedereen kan maken. Probeer het vandaag nog en geniet van deze heerlijke taart!

Als je op zoek bent naar meer zoete recepten, probeer dan eens zoete taart met kaas of pasta met boursin en zalm . Geniet van deze heerlijke recepten!

Giet het beslag in de cakepan en bak gedurende 40-45 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt. Laat de cake afkoelen in de pan gedurende 10 minuten, vervolgens draai je de cake voorzichtig uit de pan. Laat de cake verder afkoelen op een rooster.

Tips

  • Gebruik rijpe bananen voor het beste resultaat.
  • Vervang de pecannoten door walnoten of amandelen als je dat lekkerder vindt.
  • Je kunt de cake ook in een bakvorm maken, maar je moet de baktijd dan aanpassen.

De bananencake met pecan is een heerlijke traktatie die je gemakkelijk thuis kunt maken. Volg de stap-voor-stap instructies van Anna Meyer en geniet van deze heerlijke cake. Vergeet niet om de tips te volgen voor het beste resultaat.

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok.