• Hapjes en snacks

Paella Kroketjes - Een heerlijk recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Paella Kroketjes zijn een heerlijk authentiek Spaanse gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Deze kroketjes zijn gemaakt met een combinatie van kip, chorizo, rijst en groenten. Het is een heerlijk gerecht dat je helemaal naar Spanje brengt. Volg de stap-voor-stap instructies van Anna Meyer en geniet van deze heerlijke Paella Kroketjes.

Paella kroketjes

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
  • 200 gram chorizo, in plakjes gesneden
  • 2 uien, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 paprika's, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel zout
  • 400 gram rijst, gekookt
  • 2 eieren, geklopt
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
  • Olijfolie om te bakken

Instructies

Stap 1: Bereid de ingrediënten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snij de kipfilet, chorizo, uien, knoflook en paprika's in kleine stukjes. Meng de olijfolie, paprikapoeder, komijnpoeder, chilipoeder en zout in een kom.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor Paella Kroketjes bedacht. Deze kroketjes zijn gemaakt van rijst, kip, paprika, ui en knoflook. Het is een heerlijke combinatie van smaken die je zeker zult waarderen. Je kunt de kroketjes serveren met een salade of als bijgerecht bij een maaltijd. Probeer ook eens de kersen op sap jumbo of de cracker met hüttenkäse gezond als toetje.

Stap 2: Bak de ingrediënten

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de kip, chorizo, uien, knoflook en paprika's gedurende 5-7 minuten. Voeg het kruidenmengsel toe en bak nog eens 5 minuten. Voeg de gekookte rijst toe en bak nog eens 5 minuten.

Stap 3: Maak de kroketjes

Meng de eieren, paneermeel en peterselie in een kom. Voeg het kip-rijstmengsel toe en meng goed. Maak kleine kroketjes van het mengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de kroketjes in de oven gedurende 15-20 minuten.

Stap 4: Serveer de kroketjes

Haal de kroketjes uit de oven en serveer ze warm met een salade of een saus naar keuze. Geniet van de heerlijke Paella Kroketjes!

Tips

  • Vervang de kipfilet door kalkoenfilet als je liever geen kip eet.
  • Voeg wat extra groenten toe aan het kip-rijstmengsel als je wilt.
  • Gebruik verse kruiden in plaats van gedroogde kruiden voor extra smaak.

Conclusie

Paella Kroketjes zijn een heerlijk authentiek Spaanse gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Volg de stap-voor-stap instructies van Anna Meyer en geniet van deze heerlijke Paella Kroketjes. Probeer ook eens andere Spaanse gerechten zoals Spaanse Tortilla of Paella met Kip en Chorizo.

paella-kroketjes

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok met een passie voor Spaanse gerechten.