• Ontbijt

Kerstboom Breekbrood - Een Heerlijk Recept voor Kerstmis

Ingrediëntcalculator

Kerstmis is een tijd van vreugde en gezelligheid. Wat is er dan leuker dan een heerlijk recept voor Kerstboom Breekbrood? Dit recept is eenvoudig te maken en heerlijk om te eten. Volg de stappen en geniet van een heerlijke Kerstmis!

Kerstboom breekbrood

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 theelepels zout
  • 2 eetlepels gist
  • 2 eetlepels boter
  • 200 ml lauw water
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 2 eetlepels zonnebloempitten

Bereidingswijze

Meng de bloem, suiker, zout en gist in een kom. Voeg de boter toe en kneed het deeg tot het glad is. Voeg het lauwe water toe en kneed het deeg nog eens goed. Voeg de olijfolie toe en kneed het deeg nog een keer. Voeg het sesamzaad en de zonnebloempitten toe en kneed het deeg nog een keer. Laat het deeg een uur rusten.

Kerstboom Breekbrood is een heerlijk recept voor Kerstmis. Het is een lekker en makkelijk te maken brood dat je kunt serveren als een lekker hapje of als een bijgerecht. Het is een leuke manier om je gasten te verrassen met een lekker gerecht. Je kunt het ook combineren met andere gerechten zoals komkommer ovenschotel met gehakt of hoeveel weegt een kaasstengel .

Het is een eenvoudig recept dat je met weinig ingrediënten kunt maken. Je hebt alleen wat bloem, eieren, boter, melk, suiker en zout nodig. Het is een leuk idee om het te maken met je familie of vrienden. Je kunt het ook als een leuk cadeau geven aan je gasten.

Kerstboom Breekbrood is een heerlijk recept dat je kunt maken voor Kerstmis. Het is een leuk idee om je gasten te verrassen met een lekker gerecht. Probeer het eens en geniet van de heerlijke smaak!

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Neem het deeg en verdeel het in twee stukken. Rol het deeg uit tot een dunne lap. Snijd de lap in de vorm van een kerstboom. Leg de kerstboom op een bakplaat en bak het brood in de oven gedurende 20 minuten. Haal het brood uit de oven en laat het afkoelen.

Tips

  • Gebruik lauw water om het deeg te kneden. Te warm water kan de gist doen verzuren.
  • Gebruik een bakplaat met bakpapier om het brood te bakken. Dit voorkomt dat het brood aan de bakplaat blijft plakken.
  • Laat het brood afkoelen voordat je het aansnijdt. Dit voorkomt dat het brood uit elkaar valt.

CookTime

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kneedtijd: 15 minuten
Rusttijd: 1 uur
Baktijd: 20 minuten
Totale tijd: 1 uur 50 minuten

Conclusie

Kerstboom Breekbrood is een heerlijk recept dat iedereen kan maken. Volg de stappen en geniet van een heerlijke Kerstmis! Vergeet niet om de tips te volgen voor het beste resultaat. Dit recept is gemaakt door de Nederlandse chef Anna Meyer.

Bronnen: Tastemade , AH