• Bakrecepten

Brownies met zoete aardappel - Een heerlijk recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Deze overheerlijke brownies met zoete aardappel zijn gemaakt door de Nederlandse chef Anna Meyer. Volg de stap-voor-stap instructies en geniet van deze heerlijke brownies!

Brownies met zoete aardappel

Ingrediënten

  • 200 gram zoete aardappel, geschild en in kleine stukjes gesneden
  • 100 gram boter
  • 100 gram pure chocolade
  • 2 eieren
  • 100 gram suiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 100 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout

Instructies

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een ovenschaal in met boter en bestuif met bloem.

Stap 1: Zoete aardappel

Kook de zoete aardappel in een pan met water totdat deze gaar is. Giet het water af en pureer de aardappel met een staafmixer. Laat afkoelen.

Brownies met zoete aardappel van Anna Meyer is een heerlijk recept dat je eenvoudig thuis kunt maken. De combinatie van zoete aardappel en chocolade is een geweldige smaakcombinatie. Het is een lekker en gezond alternatief voor de traditionele brownies. Probeer het recept en geniet van deze heerlijke brownies!

Als je op zoek bent naar meer lekkere recepten met zoete aardappel, dan is knolselderij zoete aardappel soep een goede optie. Of wat dacht je van kip op de barbecue ? Beide recepten zijn eenvoudig te maken en zullen je smaakpapillen verrassen!

Stap 2: Boter en chocolade

Smelt de boter en chocolade samen in een pannetje op laag vuur. Roer af en toe om te voorkomen dat het aanbrandt.

Stap 3: Eieren, suiker en vanille extract

Klop de eieren, suiker en vanille extract in een kom tot een luchtig mengsel. Voeg de gesmolten boter en chocolade toe en roer goed door.

Stap 4: Bloem, bakpoeder en zout

Meng de bloem, bakpoeder en zout in een kom. Voeg dit toe aan het eimengsel en roer goed door.

Stap 5: Zoete aardappel

Voeg de zoete aardappel toe aan het beslag en roer goed door.

Stap 6: Bakken

Giet het beslag in de ovenschaal en bak de brownies in ongeveer 25 minuten gaar. Laat afkoelen en geniet!

Tips

  • Voeg wat noten toe aan het beslag voor een extra crunch.
  • Gebruik pure chocolade met een hoog cacaogehalte voor een intense smaak.
  • Gebruik een kleinere ovenschaal voor dikkere brownies.

Probeer deze heerlijke brownies met zoete aardappel, gemaakt door de Nederlandse chef Anna Meyer. Volg de stap-voor-stap instructies en geniet van deze overheerlijke brownies!

Voor meer recepten van Anna Meyer, bezoek Anna Meyer's website of volg haar op Instagram.