• Hoofdgerechten

Boerenkool Curry - Een heerlijke Indiase maaltijd met boerenkool

Ingrediëntcalculator

Boerenkool Curry is een heerlijke Indiase maaltijd met boerenkool, kruiden en kokosmelk. Deze maaltijd is gemaakt door chef Anna Meyer en is een echte aanrader. Het is een eenvoudig recept dat je in een mum van tijd klaar hebt. Lees hieronder hoe je deze heerlijke Boerenkool Curry maakt.

Boerenkool curry

Ingrediënten

  • 500 gram boerenkool, gewassen en gesneden
  • 2 uien, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel garam masala
  • 1 theelepel chili poeder
  • 1 blikje kokosmelk
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kurkuma, komijnpoeder, garam masala en chili poeder toe en bak nog een minuutje mee.

Boerenkool Curry is een heerlijke Indiase maaltijd die je eenvoudig thuis kunt maken. Het is een heerlijke combinatie van boerenkool, kruiden en specerijen. Deze maaltijd is een geweldige manier om boerenkool op een lekkere manier te eten. Probeer het eens met ravioli met champignons en truffel of diepvries rode kool gezond voor een heerlijke maaltijd.

Voeg de boerenkool toe en bak nog 5 minuten mee. Voeg de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel het geheel over een ovenschaal en zet het 20 minuten in de oven.

Tips

  • Je kunt de boerenkool curry ook in de slowcooker maken. Voeg alle ingrediënten toe en laat het geheel 4-6 uur op laag vuur koken.
  • Je kunt de boerenkool curry ook met andere groenten maken. Voeg bijvoorbeeld paprika, courgette of aubergine toe.
  • Je kunt de boerenkool curry ook met kip maken. Voeg kipfilet toe aan het begin van het kookproces.

Klaar!

Je Boerenkool Curry is nu klaar! Serveer de curry met rijst of naanbrood. Geniet ervan!

Dit recept is gemaakt door chef Anna Meyer. Wil je meer lekkere recepten van Anna Meyer? Bekijk dan hier haar website. Of volg haar op Instagram voor meer inspiratie.