• Bakrecepten

Banoffee Taart Recept - Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Als je van zoete desserts houdt, is de banoffee taart een must-try. Deze heerlijke taart is een combinatie van bananen, karamel, chocolade en slagroom. Deze taart is een favoriet van veel mensen en is gemakkelijk te maken met de juiste ingrediënten en kooktijden. Met dit recept van Anna Meyer kunt u deze taart gemakkelijk thuis maken.

Ingrediënten

  • 200 gram digestive koekjes
  • 100 gram boter
  • 400 gram karamel
  • 3 bananen
  • 200 ml slagroom
  • 50 gram pure chocolade

Instructies

Stap 1: Koekjesbodem

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Verkruimel de digestive koekjes en voeg de gesmolten boter toe. Meng de ingrediënten goed en druk het mengsel in een taartvorm. Bak de bodem in de oven gedurende 10 minuten. Laat de bodem afkoelen voordat je verder gaat.

Stap 2: Karamel laag

Verwarm de karamel in een pan op laag vuur. Voeg een klein beetje water toe om de karamel te verdunnen. Roer de karamel goed en giet het over de koekjesbodem. Laat de karamel afkoelen voordat je verder gaat.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor banoffee taart. Deze taart is een combinatie van karamel, bananen, chocolade en kruimeldeeg. Het is een heerlijke traktatie die je gemakkelijk thuis kunt maken. Volg de stappen in het recept en je hebt binnen een paar uur een heerlijke banoffee taart. Als je meer wilt weten over het maken van deze taart, bekijk dan het recept van Anna Meyer.



Als je na het maken van de banoffee taart nog meer lekkere gerechten wilt maken, kun je ook eens kijken naar het tofu gerecht met rijst of het hoe maak je kruimeldeeg . Geniet van deze heerlijke gerechten!

Stap 3: Bananenlaag

Snipper de bananen en verdeel ze over de karamel. Druk de bananen lichtjes aan.

Stap 4: Slagroomlaag

Klop de slagroom totdat het stijf is. Verdeel de slagroom over de bananenlaag. Bestrooi de taart met geraspte chocolade.

Stap 5: Afmaken

Laat de taart minstens 2 uur in de koelkast staan voordat je hem serveert. De taart is het lekkerst als hij net uit de koelkast komt.

Tips

  • Gebruik rijpe bananen voor de beste smaak.
  • Gebruik een goede kwaliteit karamel voor de beste smaak.
  • Gebruik slagroom met een hoog vetgehalte voor de beste resultaten.

Met dit recept van Anna Meyer kunt u een heerlijke banoffee taart maken. Volg de stappen en gebruik de juiste ingrediënten en kooktijden om deze taart gemakkelijk thuis te maken. Vergeet niet om de taart minstens 2 uur in de koelkast te laten staan voordat je hem serveert.

Banoffee taart

Bronnen: BBC Good Food , The Spruce Eats