• Hoofdgerechten

Indische Pastei met Kip (Pastei Tutup) - Een Heerlijke Recept

Ingrediëntcalculator

Indische pastei met kip (pastei tutup) is een authentieke Indische gerecht dat wordt geserveerd als een snack of als een volledige maaltijd. Het is een heerlijke combinatie van kip, groenten en kruiden die worden gebakken in een krokant deeg. Deze Indische pastei met kip (pastei tutup) recept is gemaakt door de Nederlandse chef-kok Anna Meyer. Volg de stap-voor-stap instructies en geniet van deze heerlijke Indische gerecht.

Indische pastei met kip (pastei tutup)

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet, in kleine stukjes gesneden
  • 2 uien, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels sambal oelek
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels gember, fijngehakt
  • 2 eetlepels koriander, fijngehakt
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 1 blikje maïs, uitgelekt
  • 1 blikje groene erwten, uitgelekt
  • 1 pakje bladerdeeg
  • 1 ei, geklopt

Instructies

Stap 1: Kip Bereiden

Verwarm de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, gember en koriander toe en bak deze gedurende 2-3 minuten. Voeg vervolgens de kip toe en bak deze gedurende 5-7 minuten. Voeg de ketjap manis, sambal oelek, komijnpoeder, kurkuma, zout en peper toe en roer goed om. Voeg de maïs en erwten toe en laat het geheel nog 5 minuten koken.

Indische Pastei met Kip (Pastei Tutup) is een heerlijk recept dat je eenvoudig thuis kunt maken. Het is een combinatie van kip, groenten en een kruidige saus, gevuld in een krokante deeglaag. Het is een heerlijke maaltijd die je met je gezin kunt delen. Probeer het eens met broccoli wokken met kerrie of zelf proteine reep maken als bijgerecht!



Stap 2: Deeg Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Snijd het deeg in 8 gelijke stukken. Leg de stukken deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de kipvulling over de stukken deeg en vouw de deegstukken dicht. Bestrijk de pastei met het geklopte ei.

Stap 3: Bakken

Bak de pastei in de oven gedurende 20-25 minuten totdat het deeg goudbruin en krokant is. Haal de pastei uit de oven en laat deze afkoelen. Serveer de pastei warm of koud.

Tips

  • Vervang de kipfilet door kalkoen of konijn als je een andere smaak wilt.
  • Voeg wat extra groenten toe aan de vulling zoals paprika, wortelen of champignons.
  • Vervang de maïs en erwten door andere groenten zoals doperwten, wortelen of courgette.

Conclusie

Indische pastei met kip (pastei tutup) is een heerlijk gerecht dat gemakkelijk te maken is. Volg de stap-voor-stap instructies en geniet van deze authentieke Indische gerecht. Probeer deze heerlijke Indische pastei met kip (pastei tutup) recept van Anna Meyer en geniet van deze heerlijke maaltijd.

Indische pastei met kip (pastei tutup)

Bronnen: Anna Meyer, Tastemade