• Hoofdgerechten

Zoete Aardappel Gnocchi Basisrecept - Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Gnocchi is een heerlijk Italiaans gerecht dat gemaakt wordt van aardappelen, bloem en eieren. Het is een lekker en eenvoudig gerecht dat je kunt maken met verschillende ingrediënten. In dit artikel zal chef Anna Meyer je stap voor stap laten zien hoe je een heerlijk basisrecept voor zoete aardappel gnocchi kunt maken.

Zoete aardappel gnocchi basisrecept

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen
  • 200 gram bloem
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper

Instructies

Om te beginnen, was de zoete aardappelen en kook ze in een pan met water gedurende ongeveer 20 minuten. Laat de aardappelen afkoelen en schil ze vervolgens. Voeg de aardappelen toe aan een kom en prak ze met een vork. Voeg de bloem, eieren, olijfolie, zout en peper toe en kneed het deeg tot een glad geheel.

Anna Meyer heeft een heerlijk basisrecept voor zoete aardappel gnocchi. Het is een eenvoudig recept dat je in een mum van tijd klaar hebt. Je hebt slechts een paar ingrediënten nodig, waaronder zoete aardappelen, bloem en een ei. Het resultaat is een heerlijke, luchtige gnocchi die je kunt serveren met een saus naar keuze. Probeer het eens met gebakken champignons met tomaat of hoeveel weegt een champignon .Zoete aardappel gnocchi basisrecept

Stap 1: Rol het deeg uit

Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en rol elk stuk uit tot een dunne, lange rol. Snijd de rollen in kleine stukjes van ongeveer 1 cm dik.

Stap 2: Kook de gnocchi

Breng een pan met water aan de kook en voeg de gnocchi toe. Kook de gnocchi gedurende ongeveer 3 minuten of totdat ze naar boven komen drijven. Giet de gnocchi af en laat ze afkoelen.

Stap 3: Bereid de saus

Verwarm de olijfolie in een pan en voeg de knoflook toe. Voeg de tomatenpuree toe en kook gedurende ongeveer 5 minuten. Voeg de gnocchi toe en kook nog eens 5 minuten. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Kooktijd

Het kost ongeveer 30 minuten om de zoete aardappel gnocchi te maken.

Tips

  • Gebruik verse ingrediënten voor het beste resultaat.
  • Voeg wat extra olijfolie toe aan de saus voor extra smaak.
  • Voeg wat geraspte kaas toe aan de saus voor extra smaak.

Conclusie

Met dit basisrecept van Anna Meyer kun je een heerlijke zoete aardappel gnocchi maken. Met de juiste ingrediënten en kooktijden kun je een heerlijke maaltijd bereiden. Vergeet niet om de tips te volgen voor het beste resultaat.

Bronnen: The Spruce Eats , BBC Good Food