• Bakrecepten

Zelfgemaakte Soesjes met Slagroom - Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Zelfgemaakte soesjes met slagroom zijn een heerlijke zoete traktatie die perfect is voor elke gelegenheid. Volg deze stap-voor-stap recept van Anna Meyer om deze heerlijke zoete traktatie te maken.

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • 100 gram boter
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1/2 theelepel zout
  • 200 ml slagroom
  • 2 eetlepels poedersuiker

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Meng de bloem, suiker, bakpoeder, vanille extract en zout in een kom. Voeg de boter toe en kneed het deeg met je handen tot het een glad deeg vormt. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en steek er met een ronde uitsteker kleine rondjes uit. Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven gedurende 10-12 minuten. Laat de soesjes afkoelen. Klop de slagroom met de poedersuiker tot het stijf is. Vul de soesjes met de slagroom en serveer ze direct.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor zelfgemaakte soesjes met slagroom. Deze soesjes zijn perfect als dessert of als tussendoortje. Ze zijn gemakkelijk te maken en heerlijk om te eten. Probeer ook eens aziatische noedels met kip of vietnamese loempia met garnalen uit Anna's kookboek!



Kooktips

  • Gebruik koude boter om het deeg te maken, zodat het deeg niet te warm wordt.
  • Gebruik een uitsteker met een doorsnede van ongeveer 4 cm om de soesjes te maken.
  • Bak de soesjes niet te lang, anders worden ze te hard.
  • Vul de soesjes pas vlak voor het serveren met de slagroom.

Kooktijd

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 10-12 minuten
Totale tijd: 20-22 minuten

Conclusie

Zelfgemaakte soesjes met slagroom zijn een heerlijke zoete traktatie die perfect is voor elke gelegenheid. Volg deze stap-voor-stap recept van Anna Meyer om deze heerlijke zoete traktatie te maken. Gebruik koude boter om het deeg te maken, zodat het deeg niet te warm wordt. Vul de soesjes pas vlak voor het serveren met de slagroom. Geniet van deze heerlijke zoete traktatie!

Bronnen

https://www.annameyer.nl/recepten/zelfgemaakte-soesjes-met-slagroom/
https://www.tastemade.nl/recepten/zelfgemaakte-soesjes-met-slagroom/