Als je op zoek bent naar een heerlijk recept voor oranje cakejes, dan is dit het recept voor jou. Het is een eenvoudig recept met een heerlijke smaak. De cakejes zijn perfect voor een verjaardag, een feestje of gewoon als een lekker tussendoortje. Dit recept is gemaakt door de Nederlandse chef-kok Anna Meyer.

Ingrediënten
- 200 gram bloem
- 150 gram suiker
- 2 eieren
- 100 ml melk
- 100 ml zonnebloemolie
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 theelepel oranjebloesemwater
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Meng de bloem, suiker, bakpoeder, kaneel en zout in een kom. Voeg de eieren, melk, zonnebloemolie, vanille-extract en oranjebloesemwater toe en mix alles goed door elkaar. Vet een bakvorm in met wat boter en giet het beslag in de vorm. Bak de cakejes in de oven gedurende 25-30 minuten. Laat de cakejes afkoelen voordat je ze serveert.
Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor Oranje Cakejes. Deze cakejes zijn gemaakt met bloem, eieren, suiker, boter, melk en sinaasappelsap. Het resultaat is een heerlijk zoete en frisse cake die perfect is voor een feestelijke gelegenheid. Probeer het recept van Anna Meyer en geniet van deze heerlijke Oranje Cakejes!
Deze Oranje Cakejes zijn ook heerlijk als bijgerecht bij romige pasta met biefstuk of wat is lekker bij karbonade . Probeer het recept van Anna Meyer en geniet van deze heerlijke Oranje Cakejes!

Tips
- Je kunt de cakejes versieren met poedersuiker, glazuur of gesmolten chocolade.
- Je kunt ook wat sinaasappelschil toevoegen aan het beslag voor extra smaak.
- Je kunt de cakejes ook invriezen voor later gebruik.
Conclusie
Oranje cakejes zijn een heerlijk en eenvoudig recept dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een perfecte traktatie voor een verjaardag, een feestje of gewoon als een lekker tussendoortje. Probeer het recept van Anna Meyer en geniet van de heerlijke smaak van deze oranje cakejes.



Bronnen: Anna Meyer, BBC Good Food