Het is lente en dat betekent dat het tijd is om te genieten van de heerlijke seizoensgebonden ingrediënten.

Ingrediënten
- 200 gram pasta
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 courgette, in blokjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 100 gram spinazie
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel basilicum
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel peper
- 50 gram geraspte kaas
Bereidingswijze
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de courgette, paprika en spinazie toe en bak de groenten 5 minuten. Voeg de oregano, basilicum, paprikapoeder, zout en peper toe en bak nog 2 minuten. Voeg de gekookte pasta toe en meng alles goed door elkaar. Verdeel de pasta over 4 borden en bestrooi met de geraspte kaas.

Kooktijd
Kooktijd: 20 minuten
De lente is in volle gang en dat betekent dat het tijd is om te genieten van heerlijke seizoensgebonden gerechten. Probeer deze heerlijke lente pasta recept dat klaar is in slechts 20 minuten. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond. Je kunt het ook combineren met andere seizoensgebonden gerechten zoals kip met abrikozen en spek of gerecht met gehakt en spinazie .

Tips
- Vervang de courgette door andere seizoensgebonden groenten zoals asperges, sperziebonen of erwten.
- Voeg wat extra kaas toe voor een extra smaak.
- Voeg wat geroosterde pijnboompitten toe voor een extra crunch.
Conclusie
Dit heerlijke lente pasta recept van Anna Meyer is klaar in 20 minuten en een echte aanrader voor een snelle maaltijd. Probeer het recept en geniet van de heerlijke seizoensgebonden ingrediënten. Vergeet niet om de tips te volgen voor een extra smaak en crunch.


Meer lezen over het koken met seizoensgebonden ingrediënten? Lees hier meer tips van BBC Good Food of ontdek hier de seizoensgebonden ingrediënten van Taste Atlas .