Als je op zoek bent naar een gezonde versie van de klassieke carrot cake, dan is dit het recept voor jou. Deze gezonde carrot cake is gemaakt door de Nederlandse chef Anna Meyer en is een heerlijke taart die je met een gerust hart kunt eten. Volg de stappen en geniet van deze heerlijke taart.

Ingrediënten
- 200 gram geraspte wortelen
- 200 gram volkorenmeel
- 2 eieren
- 100 ml olijfolie
- 100 ml honing
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel nootmuskaat
- 1 theelepel zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een cakevorm in met wat olijfolie. Meng in een kom de geraspte wortelen, volkorenmeel, eieren, olijfolie, honing, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat en zout. Roer alles goed door elkaar. Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in ongeveer 40 minuten gaar. Laat de cake afkoelen en geniet ervan!
Anna Meyer heeft een heerlijk gezond recept voor carrot cake gedeeld. Deze cake is gemaakt met volkorenmeel, kokosolie, honing en kaneel. Het is een lekkere en gezonde snack die je kunt eten als ontbijt, lunch of tussendoortje. Je kunt de cake ook combineren met andere gezonde gerechten zoals geroosterde bloemkool met pesto of koude komkommersoep met munt .

Tips
- Je kunt de cake ook met andere ingrediënten variëren, zoals noten, rozijnen of kokos.
- Je kunt de cake ook versieren met wat geraspte wortelen of wat kokos.
- Je kunt de cake ook serveren met wat yoghurt of kwark.
Conclusie
Dit is een heerlijke taart die je met een gerust hart kunt eten. Volg de stappen en geniet van deze heerlijke taart. Je kunt de cake ook variëren met andere ingrediënten en versieren met wat geraspte wortelen of kokos. Serveer de cake met wat yoghurt of kwark en geniet ervan!








Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef. Voor meer informatie over gezonde recepten, bezoek Anna Meyer's recepten.