Klepon is een traditionele Indonesische zoete snack die gemaakt wordt van gekookte rijstmeel, gecombineerd met kokosrasp en gevuld met palm suiker. Deze heerlijke snack is een favoriet bij veel mensen en is een populaire traktatie bij feesten en speciale gelegenheden. In dit artikel leer je hoe je deze heerlijke snack kunt maken met deze stap-voor-stap recept.

Ingrediënten
- 2 kopjes gekookte rijstmeel
- 1 kopje kokosrasp
- 1/2 kopje palm suiker
- 1/2 kopje water
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel kaneelpoeder
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- 1/2 theelepel nootmuskaat
- 1/2 theelepel kurkuma
- 1/2 theelepel sesamzaad
- 1/2 theelepel kardemom
- 1/2 theelepel vanille extract
- 1/2 theelepel citroensap
- 1/2 theelepel zonnebloemolie
- 1/2 theelepel kokosolie
Instructies
Stap 1: Maak de Klepon-deeg
Meng de gekookte rijstmeel, kokosrasp, palm suiker, water, zout, kaneelpoeder, gemberpoeder, nootmuskaat, kurkuma, sesamzaad, kardemom, vanille extract, citroensap, zonnebloemolie en kokosolie in een kom. Kneed het deeg met je handen totdat het een stevig deeg vormt. Laat het deeg een paar minuten rusten.
Stap 2: Vorm de Klepon-balletjes
Verdeel het deeg in kleine balletjes. Rol de balletjes in de kokosrasp en druk ze lichtjes aan. Zorg ervoor dat de balletjes goed bedekt zijn met de kokosrasp.
Klepon is een traditionele Indonesische zoete snack die gemaakt wordt van gekookte rijstmeel, gekleurd met pandanbladeren en gevuld met palm suiker. Het is een populaire snack in Indonesië en wordt vaak gegeten als een dessert of als een tussendoortje. Klepon is een lekkere en gezonde snack die gemakkelijk te maken is. Probeer het zelf met aardappel anders ham kaas recept of pizza op bbq zonder steen !
Stap 3: Kook de Klepon-balletjes
Breng een pan met water aan de kook en voeg de Klepon-balletjes toe. Kook de balletjes gedurende 10-15 minuten totdat ze gaar zijn. Haal de balletjes uit het water en laat ze afkoelen.
Stap 4: Serveer de Klepon-balletjes
Serveer de Klepon-balletjes warm of koud. Geniet van deze heerlijke zoete snack!
Kooktijd
Kooktijd: 10-15 minuten
Kooktips
- Gebruik verse kokosrasp voor de beste smaak.
- Voeg meer of minder suiker toe naar smaak.
- Voeg meer of minder kruiden toe naar smaak.
- Gebruik verse kruiden voor de beste smaak.
Conclusie
Klepon is een heerlijke zoete snack die gemakkelijk te maken is met dit stap-voor-stap recept. Probeer het recept en geniet van deze heerlijke Indonesische snack!
Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok. Zij is gespecialiseerd in het maken van traditionele Indonesische gerechten.