• Hoofdgerechten

Gevuld stokbrood met gehakt - recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Gevuld stokbrood met gehakt is een heerlijk en eenvoudig recept dat iedereen kan maken. Het is een perfecte maaltijd voor een avondmaaltijd of een lunch. Het is een lekker en gezond recept dat je helemaal naar je eigen smaak kunt aanpassen. In dit artikel leggen we je uit hoe je dit heerlijke recept van Anna Meyer kunt maken.

Gevuld stokbrood met gehakt

Ingrediënten

  • 1 stokbrood
  • 500 gram gehakt
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 eetlepel basilicum
  • 1 eetlepel peterselie, fijngesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel Worcestersaus
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 200 gram geraspte kaas

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd het stokbrood in de lengte doormidden. Verwijder het midden van het stokbrood en bewaar het voor later. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt tot het gaar is. Voeg de paprikapoeder, oregano, basilicum, peterselie, tomatenpuree, Worcestersaus, balsamicoazijn, mosterd, suiker, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar. Laat het gehaktmengsel afkoelen.

Vet een ovenschaal in met olijfolie. Leg het stokbrood in de ovenschaal en vul het met het gehaktmengsel. Bestrooi de bovenkant met de geraspte kaas. Bak het stokbrood in de oven gedurende 25-30 minuten totdat het goudbruin is. Serveer het gevulde stokbrood met gehakt warm.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor gevuld stokbrood met gehakt. Het is een eenvoudig en lekker recept dat iedereen kan maken. Het is een perfecte maaltijd voor een avondmaaltijd of een lunch. Je kunt het ook als snack eten. Probeer het recept van Anna Meyer en geniet van de smaak!



Wil je meer lekkere recepten maken? Probeer dan eens fajita kruiden zelf maken of broccoli wokken met kerrie .

Tips van Anna Meyer

  • Voor een extra smaakvolle maaltijd, voeg wat gesneden paprika, champignons of courgette toe aan het gehaktmengsel.
  • Vervang de geraspte kaas door geraspte Parmezaanse kaas voor een extra smaakvolle maaltijd.
  • Voor een vegetarische maaltijd, vervang het gehakt door gebakken bonen of linzen.

CookTime

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 25-30 minuten

Conclusie

Gevuld stokbrood met gehakt is een heerlijk en eenvoudig recept dat iedereen kan maken. Volg de stappen en geniet van een heerlijke maaltijd! Vergeet niet om de tips van Anna Meyer te volgen voor een extra smaakvolle maaltijd.

Bronnen: Anna Meyer, AH, Jamie Oliver