• Dessert

Recept voor Warm Fruit in een Crème van Kokosmelk

Ingrediëntcalculator

Introductie

Ben je op zoek naar een overheerlijk en simpel te bereiden dessert? Dan is dit recept voor warm fruit in een crème van kokosmelk precies wat je zoekt. Het is een perfecte afsluiter voor een etentje, of gewoon als traktatie voor jezelf na een lange dag. De combinatie van het warme, zoete fruit en de romige kokosmelkcrème zal je smaakpapillen doen dansen van genot.

Ingrediënten

Voor dit heerlijke dessert heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 2 kopjes gemengd fruit (bijvoorbeeld ananas, mango, bessen)
 • 1 blik (400 ml) kokosmelk
 • 2 eetlepels honing of ahornsiroop
 • 1 theelepel vanille-extract
 • Optioneel: een handvol gehakte noten (bijvoorbeeld amandelen, cashewnoten)

Bereidingswijze

Volg deze eenvoudige stappen om je warme fruit in kokosmelkcrème te bereiden: 1. Giet de kokosmelk in een pan en verwarm deze op een middelhoog vuur. Voeg de honing of ahornsiroop en het vanille-extract toe en roer goed door. Breng het mengsel aan de kook en laat het daarna sudderen op een laag vuur.
 2. Terwijl de kokosmelk suddert, snijd je het fruit in kleine stukjes en doe je deze in een andere pan. Verwarm het fruit op een middelhoog vuur tot het zacht begint te worden. Dit duurt ongeveer 5-10 minuten.
 3. Verdeel het warme fruit over vier kommen of glazen. Giet de warme kokosmelkcrème erover en garneer met de gehakte noten.
 4. Dien onmiddellijk op en geniet van je overheerlijke dessert!

Tips voor dit Recept

 1. Je kunt elk soort fruit gebruiken dat je lekker vindt, maar zachte fruitsoorten zoals bessen, perziken of mango werken het beste.
 2. Als je een lactose-intolerantie hebt, zorg er dan voor dat je een lactosevrije variant van kokosmelk gebruikt.
 3. Je kunt het dessert ook een paar uur van tevoren bereiden en in de koelkast bewaren. Verwarm het gewoon even op voordat je het serveert.