• Lunch

Zoete Aardappelsoep - Een heerlijke recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

De zoete aardappelsoep is een heerlijk en eenvoudig recept dat je in een mum van tijd klaar hebt. Het is een heerlijke combinatie van zoete aardappel, ui, knoflook, kruiden en kokosmelk. Deze soep is een perfecte maaltijd voor een koude winteravond. Het is een gezonde en voedzame maaltijd die je hele gezin zal smaken. Dit recept is gemaakt door de Nederlandse chef-kok Anna Meyer.

Zoete aardappelsoep

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 liter kokosmelk
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Optioneel: verse koriander, geraspte kokos en chilipeper voor garnering

Bereidingswijze

Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is. Voeg de komijnpoeder, kurkuma, paprikapoeder en zout toe en bak nog een paar minuten. Voeg de zoete aardappelblokjes toe en bak nog een paar minuten. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes koken tot de zoete aardappel gaar is. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep. Serveer de soep met wat verse koriander, geraspte kokos en chilipeper.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor zoete aardappelsoep. Deze soep is een heerlijke combinatie van zoete aardappelen, kruiden en kruidnagel. Het is een eenvoudig recept dat iedereen kan maken. De soep is een perfecte maaltijd voor een koude winteravond. Probeer het ook eens met mosselen in het spaans of chocolade ganache met melk voor een extra smaakvolle maaltijd.



Kooktijd

De totale kooktijd voor deze zoete aardappelsoep is ongeveer 25 minuten.

Tips

  • Voor een veganistische versie van deze soep, vervang de kokosmelk door plantaardige melk.
  • Voeg wat extra kruiden toe als je van een pittige smaak houdt.
  • Vervang de zoete aardappelen door witte aardappelen als je dat lekkerder vindt.

Conclusie

De zoete aardappelsoep is een heerlijk en eenvoudig recept dat je in een mum van tijd klaar hebt. Het is een heerlijke combinatie van zoete aardappel, ui, knoflook, kruiden en kokosmelk. Deze soep is een perfecte maaltijd voor een koude winteravond. Probeer deze heerlijke zoete aardappelsoep van Anna Meyer en geniet van de smaak!

Bewaren via Pinterest

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok. Voor meer informatie over koken en recepten, bezoek Anna Meyer's website of Allrecipes.com .