• Other

Vegan Linzenballetjes in Tomatensaus - Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Veganistisch eten is een gezonde en smakelijke manier om je maaltijden te bereiden. Deze vegan linzenballetjes in tomatensaus van Anna Meyer zijn een heerlijke maaltijd die je in slechts 30 minuten klaar hebt. Deze veganistische linzenballetjes zijn gemaakt van kikkererwtenmeel, linzen, ui, knoflook, kruiden en tomatensaus. Ze zijn heerlijk met een salade of gebakken aardappelen.

Vegan linzenballetjes in tomatensaus

Ingrediënten

  • 200 gram kikkererwtenmeel
  • 200 gram linzen
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400 ml tomatensaus

Bereidingswijze

Begin met het koken van de linzen. Breng een pan met water aan de kook en voeg de linzen toe. Kook de linzen gedurende 15-20 minuten totdat ze gaar zijn. Giet de linzen af en laat ze afkoelen.

Vegan Linzenballetjes in Tomatensaus - Anna Meyer is een heerlijk veganistisch gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een heerlijke combinatie van linzen, tomatensaus en kruiden. Het is een gezond en voedzaam gerecht dat je heerlijk kunt combineren met cheesecake in een potje of pasta zalm kruidenkaas courgette . Probeer het eens en geniet van de heerlijke smaak!



Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Meng in een kom de kikkererwtenmeel, de gekookte linzen, de ui, de knoflook, de komijnpoeder, het paprikapoeder, het zout en de peper. Voeg de olijfolie toe en kneed het geheel tot een deeg. Maak balletjes van het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bak de balletjes in de oven gedurende 15-20 minuten totdat ze goudbruin zijn. Verwarm ondertussen de tomatensaus in een pan. Voeg de gebakken balletjes toe aan de tomatensaus en laat het geheel nog 5 minuten koken.

Tips

  • Je kunt de linzenballetjes ook in de pan bakken in plaats van in de oven.
  • Voeg wat extra kruiden toe aan de tomatensaus voor extra smaak.
  • Je kunt de linzenballetjes ook serveren met rijst of pasta.

Conclusie

Deze vegan linzenballetjes in tomatensaus van Anna Meyer zijn een heerlijke maaltijd die je in slechts 30 minuten klaar hebt. Ze zijn gemaakt van kikkererwtenmeel, linzen, ui, knoflook, kruiden en tomatensaus. Ze zijn heerlijk met een salade of gebakken aardappelen. Probeer deze veganistische linzenballetjes vandaag nog!

Bewaren via Pinterest linzenballetjes in tomatensaus

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok met een passie voor veganistisch eten. Bezoek haar website voor meer informatie over veganistisch eten en recepten.