• Recept

Witte chocolade frambozenmousse

Ingrediëntcalculator

Heb je zin in een heerlijk toetje dat gemakkelijk te maken is en onweerstaanbaar lekker smaakt? Dan is deze witte chocolade frambozenmousse precies wat je zoekt! Dit dessert combineert de romigheid van witte chocolade met de frisheid van frambozen tot een hemels gerecht. Lees snel verder om te ontdekken hoe je deze mousse zelf kunt maken.

Witte chocolade frambozenmousse recept

Ingrediënten

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 200 gram witte chocolade
 • 250 ml slagroom
 • 200 gram frambozen
 • 2 eetlepels suiker
 • 4 blaadjes gelatine

Bereidingswijze

Witte chocolade frambozenmousse recept Witte chocolade frambozenmousse recept Witte chocolade frambozenmousse recept Witte chocolade frambozenmousse recept

Volg deze stappen om de witte chocolade frambozenmousse te bereiden: 1. Begin met het week leggen van de gelatineblaadjes in koud water.
 2. Maak de frambozen schoon en pureer ze in een blender of met een staafmixer. Zeef de frambozenpuree om de pitjes te verwijderen.
 3. Doe de frambozenpuree in een pan en voeg de suiker toe. Verwarm het mengsel op laag vuur, maar laat het niet koken. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de warme frambozenpuree. Laat het mengsel vervolgens afkoelen.
 4. Smelt ondertussen de witte chocolade au bain-marie.
 5. Klop de slagroom stijf. Meng de gesmolten witte chocolade door de slagroom. Voeg vervolgens de afgekoelde frambozenpuree toe en meng alles goed door elkaar.
 6. Verdeel de mousse over vier glazen of kommetjes en laat het minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Opdienen

Haal de glazen of kommetjes uit de koelkast vlak voordat je ze gaat opdienen. Garneer de mousse eventueel met wat verse frambozen en een takje munt. Serveer direct en geniet ervan!

Tips

 1. Je kunt de mousse ook in één grote schaal maken in plaats van in individuele glazen of kommetjes.
 2. Als je geen verse frambozen kunt vinden, kun je ook diepvriesframbozen gebruiken. Laat deze wel eerst goed ontdooien voordat je ze pureert.
 3. Je kunt de mousse maximaal 2 dagen van tevoren maken. Bewaar de mousse in dat geval afgedekt in de koelkast.