Hele geroosterde bloemkool uit de oven is een heerlijke manier om deze veelzijdige groente te bereiden. De bloemkool wordt geroosterd in de oven totdat hij knapperig en goudbruin is. Het is een eenvoudig en gezond recept dat je in een mum van tijd klaar hebt. Volg ons simpele recept en geniet van deze smakelijke groente.

Ingrediënten
- 1 hele bloemkool
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel peper
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Was de bloemkool en snijd de steel eraf. Verdeel de bloemkool in roosjes en leg ze op een bakplaat. Besprenkel de bloemkool met olijfolie en bestrooi met zout, peper, knoflookpoeder en paprikapoeder. Rooster de bloemkool in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat de bloemkool goudbruin en knapperig is.
Hele Geroosterde Bloemkool Uit De Oven is een heerlijk en simpel recept. Het is een gezonde en lekkere manier om bloemkool te bereiden. Je hebt alleen wat olijfolie, knoflook, zout en peper nodig. De bloemkool wordt in de oven geroosterd totdat hij knapperig en goudbruin is. Serveer de bloemkool met een salade of een ander gerecht zoals volkoren pasta recept afvallen of gebakken zalm met frietjes .

Tips
- Voeg wat extra smaak toe door de bloemkool te bestrooien met geraspte Parmezaanse kaas of gedroogde kruiden.
- Je kunt de bloemkool ook in de oven roosteren met wat stukjes spek of uien voor extra smaak.
- Je kunt de bloemkool ook in de oven roosteren met wat stukjes spek of uien voor extra smaak.
CookTime
Het kost ongeveer 25-30 minuten om de bloemkool in de oven te roosteren.

Auteur
Dit recept is gemaakt door de Nederlandse chef-kok Anna Meyer.

Conclusie
Hele geroosterde bloemkool uit de oven is een eenvoudig en gezond recept dat je in een mum van tijd klaar hebt. Volg ons simpele recept en geniet van deze smakelijke groente. Voeg wat extra smaak toe door de bloemkool te bestrooien met geraspte Parmezaanse kaas of gedroogde kruiden. Vergeet niet om de bloemkool in de oven te roosteren gedurende 25-30 minuten, of totdat de bloemkool goudbruin en knapperig is.

Voor meer informatie over het koken van bloemkool, bekijk deze Allerhande-recept en deze BBC Good Food-recept .