• Hoofdgerechten

Zuurkoolstamppot met Ananas - Een heerlijke recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Zuurkoolstamppot met ananas is een heerlijk recept dat door de Nederlandse chef Anna Meyer is bedacht. Het is een eenvoudig recept met een verrassende smaak. De combinatie van zuurkool en ananas maakt het een heerlijke maaltijd. In dit artikel leer je hoe je deze zuurkoolstamppot met ananas kunt maken.

Zuurkoolstamppot met ananas

Ingrediënten

  • 500 gram zuurkool
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 gram ananas, in blokjes
  • 2 eetlepels appelazijn
  • 2 eetlepels honing
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 500 gram aardappelen, geschild en in blokjes
  • 100 ml melk
  • 50 gram boter

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de zuurkool toe en bak deze 5 minuten mee. Voeg de ananas, appelazijn, honing, komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor Zuurkoolstamppot met Ananas. Deze stamppot is een lekkere combinatie van zoete ananas en zuurkool. Het is een gezonde en smakelijke maaltijd die je gemakkelijk kunt maken. Je kunt de stamppot serveren met wat tater tots of sla wraps met zoete aardappel. Klik hier om te weten wat tater tots zijn en klik hier om te weten hoe je sla in de oven kunt bereiden .



Doe de aardappelblokjes in een ovenschaal en giet hier de zuurkoolstamppot over. Voeg de melk en de boter toe en roer alles goed door elkaar. Zet de ovenschaal in de oven en bak de zuurkoolstamppot in 25-30 minuten gaar. Serveer de zuurkoolstamppot met ananas direct.

Tips

  • Vervang de ananas eventueel door ander fruit, zoals abrikozen of pruimen.
  • Voeg eventueel wat geraspte kaas toe voor een extra smaak.
  • Vervang de olijfolie eventueel door kokosolie.

Conclusie

Zuurkoolstamppot met ananas is een heerlijk recept dat door de Nederlandse chef Anna Meyer is bedacht. Het is een eenvoudig recept met een verrassende smaak. De combinatie van zuurkool en ananas maakt het een heerlijke maaltijd. Met de bovenstaande ingrediënten en bereidingswijze kun je deze zuurkoolstamppot met ananas maken. Vergeet niet om de tips te lezen voor extra smaak.

Voor meer informatie over het maken van zuurkoolstamppot met ananas, bekijk deze link en deze link.