• Hoofdgerechten

Zomerstamppot met Ricotta - Een heerlijke maaltijd voor de warme zomerdagen

Ingrediëntcalculator

De zomer is in volle gang en dat betekent dat het tijd is om te genieten van de warme zomerdagen. Wat is er beter dan een heerlijke maaltijd om de dag mee af te sluiten? Probeer deze zomerstamppot met ricotta voor een verfrissende maaltijd. Deze maaltijd is eenvoudig te bereiden en heerlijk om te eten.

Zomerstamppot met ricotta

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 200 gram ricotta
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels verse peterselie
  • 2 eetlepels verse basilicum
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes. Doe de aardappelstukjes in een ovenschaal en voeg de olijfolie, zout en peper toe. Rooster de aardappelen in de oven gedurende 25 minuten.

De zomer is de perfecte tijd om te genieten van heerlijke maaltijden. Een van de favorieten is de Zomerstamppot met Ricotta. Deze maaltijd is eenvoudig te bereiden en heerlijk fris. De combinatie van aardappelen, groenten en ricotta maakt deze maaltijd een heerlijke optie voor warme zomerdagen. Probeer ook eens gnocchi met pompoen en geitenkaas of dessert met peer en speculaas als je een heerlijke maaltijd wilt maken voor de warme zomerdagen.



Snijd ondertussen de uien en knoflook fijn. Verhit een koekenpan met wat olijfolie en fruit de uien en knoflook aan. Voeg de ricotta toe en roer alles goed door elkaar. Voeg de verse kruiden toe en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes koken.

Haal de aardappelen uit de oven en voeg de ricotta-mengsel toe. Roer alles goed door elkaar en voeg eventueel nog wat zout en peper toe. Serveer de zomerstamppot met ricotta direct.

Tips

  • Vervang de ricotta eventueel door feta of geitenkaas.
  • Voeg wat extra groenten toe zoals paprika, courgette of aubergine.
  • Gebruik verse kruiden voor een extra smaak.

CookTime

Deze zomerstamppot met ricotta is klaar in ongeveer 30 minuten.

Conclusie

Deze zomerstamppot met ricotta is een heerlijke maaltijd voor de warme zomerdagen. Het is eenvoudig te bereiden en heerlijk om te eten. Probeer deze maaltijd eens en geniet van de smaak!

zomer stamppot ricotta

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer , een Nederlandse chef-kok.