Romesco saus is een heerlijke, smaakvolle saus die afkomstig is uit Catalonië, Spanje. Het is een klassieker die al eeuwenlang wordt gemaakt en is een perfecte aanvulling op allerlei gerechten. Met dit recept van Anna Meyer kun je deze saus gemakkelijk zelf maken.

Ingrediënten
- 2 grote tomaten, geschild en gehalveerd
- 2 teentjes knoflook, gepeld
- 1 rode paprika, ontdaan van zaadjes en in stukken gesneden
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel gemalen chilipeper
- 1 theelepel zout
- 1/4 kopje amandelen, gehakt
- 1/4 kopje pijnboompitten, gehakt
- 1/4 kopje olijfolie
Instructies
Stap 1: Bereid de ingrediënten
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Leg de tomaten, knoflook en paprika op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bak in de oven gedurende 20 minuten. Laat afkoelen.

Stap 2: Maak de saus
Doe de gebakken tomaten, knoflook en paprika in een blender of keukenmachine. Voeg de witte wijnazijn, suiker, paprikapoeder, komijn, koriander, chilipeper en zout toe. Mix tot een gladde saus.
Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor zelfgemaakte Romesco Saus. Deze saus is een heerlijke combinatie van paprika, amandelen, knoflook, olijfolie en rode wijnazijn. Het is een perfecte saus om te serveren bij gegrilde groenten, vis of vlees. Probeer het eens met een bananen cheesecake no bake of een gezonde appel noten cake .

Stap 3: Voeg de noten toe
Voeg de gehakte amandelen en pijnboompitten toe aan de saus. Voeg ook de olijfolie toe en mix tot een gladde saus.

Stap 4: Serveer
Serveer de saus bij je favoriete gerechten. De saus is het lekkerst als hij warm is.
Tips
- Je kunt de saus ook invriezen voor later gebruik.
- Je kunt de saus ook gebruiken als dip voor groenten of chips.
- Je kunt de saus ook gebruiken als een smaakmaker voor salades.
Conclusie
Met dit recept van Anna Meyer kun je gemakkelijk zelf een heerlijke Romesco saus maken. Volg de stap-voor-stap instructies en geniet van deze smaakvolle saus. Probeer het vandaag nog!
Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok. Voor meer informatie over koken en recepten, bezoek haar website.