Kip Korma is een heerlijke Indiase maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Volg de stap-voor-stap instructies van Anna Meyer en geniet van een authentieke Indiase maaltijd. Deze kip korma is een combinatie van kruiden, kokosmelk en yoghurt die samen een heerlijke smaak creëren. Deze maaltijd is perfect voor een avondmaal met vrienden of familie.



Ingrediënten
- 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel garam masala
- 1 theelepel chili poeder
- 1 theelepel zout
- 1 blikje kokosmelk
- 2 eetlepels yoghurt
- 2 eetlepels koriander, fijngehakt
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui toe. Bak de ui gedurende 5 minuten totdat deze zacht is. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut. Voeg de kip toe en bak gedurende 5 minuten. Voeg de kruiden toe en bak nog een minuut. Voeg de kokosmelk toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken. Voeg de yoghurt toe en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes koken. Voeg de koriander toe en roer goed door. Verdeel het geheel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de kip korma gedurende 20 minuten. Serveer de kip korma met rijst of naanbrood.
Zelfgemaakte Kip Korma is een heerlijke Indiase maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een kruidige curry met kip, tomaten, kokosmelk en een heerlijke mix van kruiden. Het is een geweldige manier om je smaakpapillen te verwennen met een authentieke Indiase smaak.
Je kunt de Kip Korma nog lekkerder maken door er zelfgemaakte mayonaise zonder olie aan toe te voegen. Of je kunt er gevulde BBQ portobellos met geitenkaas en honing aan toevoegen voor een extra smaakvolle maaltijd. Beide opties zijn een geweldige manier om je Kip Korma nog lekkerder te maken.
Klik hier voor meer informatie over het maken van mayonaise zonder olie en hier voor meer informatie over het maken van gevulde BBQ portobellos met geitenkaas en honing.

Kooktips
- Voor een extra pittige kip korma, voeg wat extra chili poeder toe.
- Voor een extra romige kip korma, voeg wat extra yoghurt toe.
- Voor een extra kruidige kip korma, voeg wat extra garam masala toe.
CookTime
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten

Conclusie
Kip Korma is een heerlijke Indiase maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Volg de stap-voor-stap instructies van Anna Meyer en geniet van een authentieke Indiase maaltijd. Deze kip korma is een combinatie van kruiden, kokosmelk en yoghurt die samen een heerlijke smaak creëren. Deze maaltijd is perfect voor een avondmaal met vrienden of familie.
Voor meer informatie over Indiase kookkunst, bezoek Indian Food Recipes of The Spruce Eats .